My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Saturday, March 31, 2012

Sabtu Itu...


Ibu and Ayah kerja Sabtu tapi half day..bosan tul rase..bile la nak dapat kerja gomen ni...leh cuti Sabtu Ahad..spend mase dengan anak2 tersayang..tapi nak wat camne..ni la rezeki kami wat mase ni..walau camne pun..syukur..Alhamdulillah...

Ibu macam biase la..kalau hari Sabtu malas sikit nak wat kerja..lebih2 lagi memang tak ade kerja..just tunggu report2 untuk Ibu check and verify jer..Ibu bos ke???...bunyi macam bos aje..tak ade lah..bos kecik aje..ade lagi bos laaagii besar..and BESAR...hehe..nasib baik Ibu ada bilik sendiri..leh tenet sikit2...(sikit2 ke?heehee..)..

Hari ni dapat news agak kurang bes la..Ingat tak entry pasal bonus ari tu?..dapat memang la dapat tapi tak seperti yang diharapkan...eemmm..tapi Ibu and Ayah tetap bersyukur..at least, dapat jugak kan...rezeki dari Allah..Alhamdulillah..

Ape pun brekpes dulu...pagi tadi Ibu wat nasi goreng..pastu beli roti roll (ye ke namenye ni)..air white coffee wat kat ofis..

jom layan...




Friday, March 30, 2012

Pasar Malam

Pasar malam ke? tapi siang dah ade dah..hehe...Minggu lepas Ayah teringin makan bihun sup pasar malam tapi bila gi, kedai tu tak buka la pulak..so minggu ni pegi, Alhamdulillah tercapai gak hasrat nak makan bihun sup tu..biasa la, Ibu gi dengan Pakngah..Ayah baru otw dari opis..Ibu and Pakngah sampai rumah dulu so Pakngah la yang jadi mangsa mengangkut anak2 buahnya and adiknya ini..hehe..

Ni la rupe bihun sup tu..rasenya..biase2 aje..tapi Ayah cakap bes..cuma Ayah cakap lagi, Ibu masak laaagi bes..hehe..Ibu bukan malas nak masak tapi tiap hari balik dari kerja, nenek dah siap masakkan dah..weekend je la Ibu masak...ok tak Ayah..??hehe..


 Selain daripada bihun sup ni, Ibu beli 2 spesis keropok lekor..

 Ayah sedang makan bersama hero sulungnya...


After makan...



Gambar Ayah and Ibu tak yah la ye..hehe...after guling2 seluruh kawasan toto depan tv, Abang and Adik pun tidur..Ibu tak snap pun gambar tidur sebab Ibu pun tertidur same..hehe...

Thursday, March 29, 2012

Bila Ayah & Ibu Cuti...

Semalam 28.03.12 Ayah & Ibu cuti sebab nak bawak Abang & Adik appointment kat klinik sempena umur Abang 1 tahun 9 bulan dan umur Adik 9 bulan..Actually Adik sepatutnya appointment masa umur 8 bulan tapi disebabkan Adik lambat sebulan enjit untuk 6 bulan, so appointment seterusya terpaksa lah dilambatkan sebulan...bukan saje2 tak ikut dateline tapi masa tu Adik kena chicken pox..nanti kita cite pasal chicken K-pop pox ni ye..

Ibu tak snap pun gambar2 kat klinik..sebabnya..Ayah ada aktiviti kejar mengejar Abang..takut abis barang-barang dalam klinik...Ibu lak pegang Adik yang sentiasa nak melepaskan diri..(kalau Ibu lepaskan Adik, maunye kemas satu klinik tu..) 

Mula2 timbang Adik dulu...comel je Adik duk atas penimbang baby tu sambil sengih2 kat nurse (Kak Pah)..Kena laju2 ambik bacaan timbang Adik sebab Adik suka duk sambil goyang2..berat Adik 9.7kg..pastu timbang Abang..Abang behave mase ni sebab pelik tengok penimbang digital tu..tapi still kena laju2 ambik bacaan sebab Abang dah mula start aktiviti memicit button2 kat penimbang tu...ok, berat Abang 12.4kg..

Pas sesi ber"discussion" dengan KakPah tentang anak2, Abang kena makan ubat cacing..KakPah tanya nak syrup ke nak yang mcm pil (makan macam gula2), Ayah decide amik yang syrup sebab Abang cepat buang kalau macam gula2..Vitamin C yang Ayah beli, Abang just hisap sikit2 je..pastu buang..emmm...Abang oh Abang..

Masa KakPah letak dalam syringe ubat cacing tu, Abang dah start tak keharuan dah..Abang ajak Ayah pegi dari situ..hehe..mata Abang dah bergenang dah..Abang memang payah nak makan ubat..Ayah pun terus pegang Abang kuat2, and KakPah masukkan syringe dalam mulut Abang and picit laju2..mujur Abang tak luahkan semula..tapi raungan Abang, seluruh alam semesta la dengar...ishh anak Ayah ni..hehe...

Pastu terus Abang ajak Ayah keluar dari klinik and tak nak pandang dah muka KakPah..kelakar lak tengok..Adik sengih je masa Abang nangis..Oooo..sengih ye kamu...nanti time Adik kita tengok ye..hehe..Adik ni pun susah gak nak makan ubat sebenarnya...

Pas gi klinik, bawak Abang and Adik gi jalan2 jap then balik rumah..emmm..di rumah...aktiviti seterusya adalah mengemaskini bilik Ayah and Ibu...jom layan sesi mengemas Abang and Adik..Abaikan ye bantal mucuk anak2..hehe..

Abang : Lets rock Adik...


Ayah : Kutip ape tu dikk...

Abang : Kite letak keruci ni pulak atas katil

Adik : haipp..haipp.. (sambil menepuk2 kertas..tu tangan tak nampak..laju sgt..)

Abang : Emm...ape lagi ye nak amik nih..

Adik : uikkss.. (ala Ucin dalam cite Cuak)

Ayah : Pandai anak ayah..

 Dan setelah puas mengemaskini bilik Ayah and Ibu, sesi merehatkan diri pulak....
Good Boys..huhuhu...Ibu kena dera kemas bilik pasni...

Abang : Puas ati shaye dpt tolong ibu (ye la tu)...jom makan coco crunch..

Adik : Shaye pun puas ati gak tolong ibu..(huhuhu..)

Abang n Adik : Nak tolong ape lagi ibu...

Dah dah...Ibu cakap duk luar sume dengan Ayah tengok tv..biar Ibu gi ngemas bilik...Alahai kesayangan Ayah and Ibu ni...huhuhu...


Friday, March 23, 2012

Alahai Anak-Anakku...


 
Mengantuk tul Ibu hari ni...lagipun time2 cenggini, not so much work to do..kebetulan pulak malam tadi Aiman mengigau 2 kali..mengigau menangis, pastu terus bangun...tapi Ibu peluk Abang (panggilan utk Aiman) dan baringkan semula, cium2, tepuk2 sikit..Ibu buat susu suam untuk Abang, then Abang tidur lena semula..mase tu dalam pukul 1 lebih...Ayah pun terkejut and tolong tepuk bersama2..hehe

Tetibe dalam pukul 2 lebih Amsyar pulak berdecit..emmm..anak tit Ibu ni nak susu ye...pas dah bagi susu, peluk2, cium2, tepuk2..Adik (panggilan utk Amsyar) tidur lena semula..Dalam pukul 3.30 ibu dengar Adik berborak la pulak kat telinga ibu...Adik dah pandai cakap ke?hehehe..takdelah..borak style baby la...Ooo...sampai la pukul 4.30 adik berborak dengan Ibu...Ibu cakap kat Adik jangan kuat sgt ye sayang berborak, nanti Abang sedar..

Tetibe..(tetibe lagi..suspen aje)..Abang menangis lagi, bangun tapi mata pejam..emm..mengigau lagi anak car ibu ni..pas dah buat perkara yang sama seperti di atas...Abang lena semula...Pukul 5.20 jam Ayah sudah berbunyi...tapi Ibu cakap kat Ayah.."Ibu sambung tidur jap ye yang.." hehe..mujur Ayah memahami...

Tapi jap jer Ibu sambung tidur...dalam pukul 6.15 Adik dah kejutkan Ibu dengan perbualannya yang manje itu..hehe...Abang?? Abang lena lagi..cume berdecit sikit2..Pas Ibu bagi susu suam, tidur semula..tapi x nangis kuat macam ngigau...

Kat opis, Ibu ngantuk la sikit ari ni..walau camnepun..Ibu tetap rase hepi dengan tugas2 sebagai Ibu...Ayah and Ibu sayang sesangat Abang and Adik..muahhhh...

anak tit = anak kecik
anak car = anak besar


Monday, March 19, 2012

Bonus????Pelarasan Gaji???


Inilah yang dinanti2 kan pekerja swasta seperti kami sebab kami xde pencen...emmm...tahun ni berapa ye..x kisah lah..yang penting, rezeki anak2...tapi Board Meeting 22hb Mac ni..x tahu la apa keputusannya...harapan biar la positif...mate duitan tul..($-$) hehehe...

Nak wat saving untuk anak2 dan diri sendiri then baru fikir yang lain..tapi ibu ni bukan jenis yang suke beli barang2 kemas..Kite nak beli ape ye yang bonus tahun ni..? Kalau pelarasan ok, baru fikir nak beli keta baru..Tapi Aiman x suke naik keta selain Waja ayah...hehe..Mula perasan mase naik keta Ayah Lan, meraung-raung Aiman nak keluar..ingatkan nampak pape...pastu mase ayah nak test keta kat showroom east coast mall, sekali lagi Aiman meraung..emmm...baru tahu yang Aiman x suke naik keta lain..kelakar la Aiman ni..hehe..Adik?? adik steady aje...hehe

Maybe bile Aiman dan Amsyar dah besar sikit, kite gi bercuti jauh2 sikit ye anak2...sekarang ni, kalau naik keta lame sikit, misti awak berdua bising nak keluar..x kisah kat hutan pun..haishh...kite make up je la yang keta sekarang ni..bagi nampak cantik..lagipun sayang keta Waja ni..banyak kenangan..hehe



Saturday, March 17, 2012

Vroommm.....Vroommm....

Masa gi pasar malam Khamis lepas, Aiman tunjuk2 kat helikopter mainan tapi bila tengok harga..huyyoo...RM24.00...mahal laa..baik gi Toy R Us...ni setakat pasar malam je..x jadi la ibu nak belikan...bukan nak ajar anak2 tiap kali keluar, belikan sesuatu..tapi dah agak lama x belikan mainan..lagipun, baru2 ni ada terbaca kat FB, member post pasal nasihat seorang ayah yang kehilangan anaknya..

Antara yang diperkatakan adalah lebih kurang, 'kalau anak minta belikan mainan, belikanlah jika mampu kerana mungkin itu yang terakhir permintaannya atau mungkin yang terakhir pembelian kita kepadanya...' ishhh...sedih ibu bila baca ayat ni..banyak lagi la kata2 nya...

Oleh kerana ibu ni sensitip..maka ni lah hasil pembelian ibu kepada Aiman dan Amsyar...


Sebuah jengkaut (jengkaut ke namenye?..), 2 buah kereta..Semua RM30.00...Ok la kan harganya..reasonable la dengan standard pasar malam..Jengkaut tu Aiman yang pilih..kereta tu ibu yang pilih...tapi main sama2 ye sayang anak2 ayah ibu...Gambar ibu amik semua blur sebab pakai HP aje..nak guna DSLR ayah, x reti nak setting..banyak kali dah ayah ajar..hehehe..

Ni la aksi hero2 ayah dan ibu...

Abang dengan jengkautnya....Adik dengan aktivitinya..nmpak kaki aje...X sempat ibu nak snap

Janji anak2 ayah ibu ni happy..maklumlah..ayah ibu kerja...balik pun petang..time malam je masa nak melayan kerenah anak2 tersayang....Nanti bila Abang dan Adik dah besar sikit, kite ajak ayah gi bercuti ye...(@_@)


Wednesday, March 14, 2012

Aku Terima Nikah...

Happy Anniversary PN ROHAIMI ZUNAIDA BT OTHMAN & EN. AZRAN B. AB RAHMAN

Hari ini genap 3 tahun usia pernikahan kami..Syukur Alhamdulillah di atas nikmat yang di anugerahkan oleh Mu Ya Allah....Semoga kehidupan kami sekeluarga mendapat rahmat & hidayah Mu Ya Allah..Kurniakanlah kami kebahagiaan dunia & akhirat... Amin...





Hadiah anniversary???...actually hadiah x berapa penting bagi kami..yang penting, tarikh anniversary...siapa yang wish dulu dikira pemenang..tahun ni my hubby yang wish dulu...so, ayah la pemenangnye..hehe..tapi mase tu ibu tengah buat susu anak2..ingatkan ayah tidur...ishh...xpe la..pape pun...LuV u So MuCh Mr. AzRaN....

Tuesday, March 13, 2012

Handphone Kesayanganku Rosak

Sedihnye...tadi my hubby call banyak kali..terpekik2 saya jawab tipon..rupe2 nye handphone saya yang rosak..biasenye handphone my hubby selalu wat hal..handphone ni mase beli mahal, sekarang murah dah rasenye..handphone ni my hubby yang belikan..

Mase ni adik (Amirul Amsyar) x lahir lagi..excited punye pasal sebab nak 3G dan Wifi..handphone lain xde 3G sekali dengan Wifi.Kononnye nak 3G dengan abang (Amirul Aiman) masa ibu duk wad..sekalinye, nak MMS pun xleh sebab setting x ok lagi mase tu..bile cek internet, model baru setting belum ade..baru sangat ke?..hehe..

Handphone ni selalu sangat dijadikan bahan baling membaling anak-anak ayah ibu..kalau x baling, masuk dalam mulut..tapi salah ibu gak..letak merata-rata..haa..kan dah dijadikan bola..hero2 kan anak2ku..hehe..tapi xpe la, nak wat camne..ni misti asyik berangan dengan my hubby nak beli handphone baru..tapi rasenye, better beli nokia 3310 je kan yanggg..kalau baling pun x kisah..hehe

Ni la rupe pic handphone kesayanganku (amik dalam website)...kalau leh baiki, nak baiki..biar la..


Monday, March 12, 2012

Anniversary...14032009-14032012

Lagi sehari genaplah 3 tahun usia pernikahan kami...syukur Alhamdulillah...agak2nya nak celebrate kat mane ye..hehehe..emmm..xpe la, anak2 kami masih lagi kecil..kite celebrate kat umah aje la ye yang...yang penting, kite ingat hari2 bersejarah kite ni...tak sangka dah 2 orang anak kite ye En Azran...hehe..ingat lagi dulu GM pernah cakap, "dalam masa 3 tahun awak mesti ade 2 orang anak..." masin sungguh mulut Tn GM kite ni.. (penah rase ker...haha..kate2 bidalan laa...)..

Emm..ibu sekarang ni xleh pencen lagi sebab cita2 nak dapatkan anak pompuan tu ade..hehehe..tapi wat mase ni rehat dulu..biar abang dan adik cerdik dulu..kalau boleh biar dua2 pandai masak nasik dulu..hehe..xde la..biar la dua2 anak ibu ayah ni pandai berdikari..jarak abang dan adik setahun..ibu dan ayah dah ade pengalaman..nasib baik duduk dengan nenek & pakngah..leh la diorang manjekan abang..kalau tak, mesti abang terase pasal ayah & ibu layan adik..tapi, ayah & ibu x pernah bezakan kasih sayang tau abang (Amirul Aiman)..ayah & ibu sayang semuanya..

 Abang
Adik

Friday, March 9, 2012

Introduction

Assalamualaikum...

Actually..ni adalah 1st time saya berblog..b4 this, just bace blog kengkawan aje..kirenye jadik silent reader je..xde mase nak wat blog..mmm...actually x reti..hehe..ni baru belaja skit2..main2 klik aje pape yg patut n yg x patut...seronok tgk org ade blog sendiri..cite kisah masing2..tentang family,diri sendiri dan yg sewaktu dengannye..terpikir gak..ok ape..leh wat kenangan..cam diari gak..tp tu zaman kecik2 dulu suke la..ni dah ade komitmen lain (padahal malas menulis..hehehe..)....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers