My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Thursday, April 26, 2012

Macam Kembar...

Ramai dah yang menegur hero2 Ayah n Ibu ni macam kembar..emm..ade gak kalau tengok sekali imbas...kalau tengok banyak imbas, kurang sikit la gaya kembarnye..hehehe...

Kebetulan pulak selang kelahiran Abang n Adik setahun aje..Abang lahir pada 24.05.2010, Adik pulak lahir pada 02.06.2011..sungguh produktif..Rezeki Allah kan...Seronok melayan kerenah anak2 yang makin membesar ni..macam2 ada..Abang baru pandai bercakap..apa yang kita cakap dia ulang balik..Adik pulak very2 aktif memanjat sana sini..selalu kena kutip (kutip adik yang ke hulu ke hilir), takut jatuh...

Abang ni nampak je aktif tapi raja air mata..sikit2 nangis..apa yang nak die buat tapi tak dapat start la die nangis..hehe..kelako tengok tapi kadang2 nak marah gak..Adik pulak tak reti duk diam..tapi takpe la..janji hero2 Ayah n Ibu ni sihat...



Adik ni bukan suke sangat tengok kamera..Abang pun same..payah nak amik gambar berdua betul2..huhu..


Tuesday, April 24, 2012

Hadiah Anniversary 2012

Emmm...malas pulak nak update blog sekarang ni...ari ni baru rase semangat..hehe...ari tu cakap tak de hadiah pun takpe..tapi..dapat jugak..hehe..nak tahu hadiah nye ape..jeng..jeng..jeng..

*
*
*
*
*
*

Cuba teka mana satu hadiah untuk Ayah, mana satu untuk Ibu..hehehe...

Of course lah yang paling canggih tu hadiah daripada Ayah untuk Ibu..hehe...thank you so much sayang..Ibu cinta Ayah sangat2..tapi kalau tak bagi hadiah, Ibu cinta Ayah sangat2 gak tau..muahh..Thank you sebab bagi Ibu HP yang mahal..Ibu suke sangat2 tau..memula memang jual mahal tapi sebenarnya suke yang amat..heheh..

And tak berapa nak canggih tu adalah hadiah daripada Ibu untuk Ayah..walaupun murah, tapi Ayah suke sangat2..sebabnya..HP ni tahan lasak, leh baling ke dinding (adegan ini tidak boleh sengaja dilakukan..tak sengaja takpe..heehehe)..dalam air pun ok..telah terbukti..bukannya apa..Ayah kerja kat field kasar sikit..so sesuai la dengan HP yang tahan lasak kan sayang.. :-)

Apa pun..Syukur Alhamdulillah dengan nikmat yang Allah berikan kepada kami sekeluarga...


Monday, April 2, 2012

Super Spontan

Baru-baru ni ada rancangan terbaru kat channel 132 Super Spontan..sempat la tengok sekejap..masa tu Abang tengah main dalam bilik (actually tengah mengemaskini bilik a.k.a menyepahkan bilik..hehe)

Seronok gak layan rancangan ni..lagi lawak dari Spontan sebab yang ni pertandingan betul2..host Adibah Nor..Pas puas main dalam bilik, Abang join tengok tv..Tetiba, Abang menangis sambil berkata "..Akukkk...."  (dalam bahasa sebenar TAKUT)..

Ingatkan Abang nampak sesuatu..so tanya la Abang.."Nape sayang Ibu...?"...Abang senyap..kebetulan masa tu iklan dalam tv..Abang tak nangis dah...suka aje tengok iklan.. Pas abis iklan, keluar semula muka Adibah Nor..ye la..die kan host, mesti la keluar muka die..hehe..

And...Abang pun menangis lagi.."Akukkk.."..emm sah dah..Abang takut tengok muka Adibah Nor..ish Abang ni..kelako tul..camne la kalau jumpa Adibah Nor yang real..terasa hati kawan tu kan...hehe...so terpaksalah tukar channel lain..bagi Abang tak nangis..Abang ni cengeng sikit..lebih kurang "dalam hati ada taman" la kiranya..hehe..tetiba ade pulak iklan sabun yang Adibah Nor tu..emm..nangis lagi si mamat ni..hehehe...tukar lagi channel lain...

Abang oh Abang...Adik??...Adik cam biase..cool and steady..hehe..

Pic from Google

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers