My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Monday, December 22, 2014

Takut ke Fobia?

Ni kisah pasal Adik..Lately Adik takut betul dengan kucing.. Ibu pun tak pasti nape..sebelum ni masa kecik2 ok je Adik dengan kucing.. Ni macam orang fobia..Kalau nampak kucing memang menggeletar seluruh badan..Siap peluk orang kuat2 lagi..

Kalau nampak ulat gonggok takut jugak..tapi tak macam nampk kucing..Ibu rasa something happened la kat Adik ni..Maybe kucing pernah terkam dia ke..Tapi tak pernah pulak ada cedera..Nenek pernah cerita dulu ada seekor monyet betul2 depan pintu grill rumah. Monyet tu kejar kucing, masa tu Adik duduk depan grill..Adik macam terkejut, menjerit sambil menggeletar badan..Agaknya lepas peristiwa tu buat Adik takut dengan kucing. Tapi monyet yang kejar kucing tu..

Haiwan2 lain pun banyak yang Adik takut..Kalau dalam kereta, nampak je anjing/kucing kat tepi jalan, terus Adik baring kat riba Ibu..Seolah2 macam haiwan tu nak terkam dia.. Pernah sekali beli nasi lemak nak makan tepi pantai, tetiba ada pulak kucing kat situ..Makan dalam kereta je la..Memang tak boleh bawak gi Zoo la Adik ni..

Tengok dah besar sikit nanti camne..Harap2 tak berlarutan sampai besar ketakutan ni..huhuu

Ni dia budak yang takut tu..Kalau bab lain, dia lah heronye...





Menggentel...

Macam tak bes je tajuk ni..hehee..Ibu just nak share dalam blog ni habit hero2 Ayah n Ibu ni lebih2 lagi kalau nak tidur. Dua2 ada habit "menggentel"..Tapi benda yang berbeza..

Kalau Abang, habit menggentel puting botol susu...Sampai kena tukar sebab dah koyak..

Kalau bagi botol lain memang tak nak..nak yang kuning ni jugak...Ni masa Abang umur 3 tahun. Montel sikit tapi dah nak kurus dah ni..

Tengok ni..Abis rompong dah bahagian atas..Asyik menggentel..



Lena tidur pas menggentel puting botol susu..Kurus dah sikit Abang bila membesar ni..


Adik pulak gentel bucu bantal...

 Asyik tengok tv sambil gentel bucu bantal..Habit ni hhmm...ikut Ayah sebenarnya..heheee...


Adik sebut "bantan"..Kalau nak basuh ni kena tunggu hari panas betul..Takut tak kering..nanti susah pulak nak tidur..

Gi mana2 mesti nak bawak "bantan" dia ni.. Tapi Ibu n Ayah dah bagitahu sampai dalam kereta je "bantan" ni..Kalau keluar kereta tak boleh bawak, nanti kucing ambik "bantan" ni..Adik ni takut dengan kucing..tak tahu lah nape, dulu ok je...


Katil 2 tingkat dalam kereta...hahahaa...Hero2 ni tak boleh tidur kalau tak baring camni..

Nampak baik je 2 beradik ni..Hehee..kalau time berebut mainan, hhhmmm....

Oh ye, 22.12.2014 hari ni..Birthday Ayah..Tapi Ibu tak bagi pun hadiah lagi..Hehee..Nanti ye sayang..Hero No-1 ni.. Apa pun, Selamat Hari Lahir Sayang..Terima kasih kerana menjadi Suami, Ayah, Bestfriend, Driver, Doctor, Kaunselor, Psychologist, & apa lagi ye..Segala2nya yang terbaik...

Ibu, Abang, Adik sayang Ayah sangat2..Muahhh...

Campur sekali dalam entry ni ye wish birthday Ayah..Hehee..






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers