My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Sunday, May 25, 2014

Abang Sudah 4 Tahun....24.05.2014


Selamat Hari Ulangtahun Ke-4 Sayang Ayah & Ibu, Abang - AMIRUL AIMAN BIN AZRAN
Doa semoga Abang mendapat keberkatan hidup dunia & akhirat, panjang umur, taat pada perintah Allah, murah rezeki, jadi anak yang soleh, berjaya, dan segala yang terbaik untuk Abang..

Kebetulan masa birthday Abang, Ibu kena join program ESQ untuk pekerja. Tak boleh tak pergi sebab Ibu AJK..huhuu...Dah la program dari pukul 8am - 7pm..Sabtu pulak tu..Nangess...

Dalam pukul 5 lebih, Ayah sms Ibu boleh balik awal tak..Ibu cakap OK je, Ibu lagi suka..Ayah, Abang, Adik & Pakngah datang ambil Ibu..Ibu keluar je selamba..hehee..Terus pergi beli kek untuk Abang..Oppss...lupa nak cerita, masa tengah program, Ayah sms Ibu cakap dia wish kat Abang..Pastu Abang jawab :

Ayah  : Happy birthday Abang
Abang : Abang nak hadiah..

Ishh...dari mana Abang belajar tak tahu la..tak terlintas gak Abang boleh jawab gitu..hehee..

 Birthday Boy..Duduk atas meja.. 

Birthday Boy tiup lilin yang tak menyala..Ok la tu..hehee...

Ayah sedang melayan Birthday Boy..ada sorang lagi Boy tu tengah mengendeng...hehee..Tak pe Sayang kecik Ibu, Birthday Adik seminggu je lagi..Tapi time tu Isnin & tengah peak hours..Huhuu..

Banyak sangat aksi bila nak ambil gambar berempat...Adik pun sama semangat tengok kek Abang..hehee..


Ayah menyuapkan kek kat Birthday Boy..Makan berdiri atas meja..haii la anakk...

Suap kat Adik pulak...

Ni sesi pembersihan daripada sukarelawan kecik..hehee...(ye la tu membersih...)

Ok la, minggu depan kita sambut birthday Adik pulak ye...

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-4 SAYANG...
AMIRUL AIMAN BIN AZRAN aka ABANG...
AYAH, IBU & ADIK SAYANG ABANG SANGAT2..MUAHHHH...













Thursday, May 22, 2014

They Grow Up Very Fast

Baru-baru ni Ibu ada baca blog Dr Halina (wife Angksawan Negara - Syeikh Muzafar). Ibu suka sangat pada pesanan Tun Dr Siti Hasmah pada Dr Halina supaya "Jaga anak2 dengan baik n don't miss the chance of seeing them grow. They grow up very fast"

Memang betul pun..Rasa sekejap sangat masa berlalu..Sedar2 anak2 dah nak sekolah..Pastu kerja...Kahwin..Huhuu...Pantas betul masa sekarang ni..

Masa Ibu nak susun gambar2 dalam pc, jumpa la gambar2 lama hero2 kesayangan ni...Nak tergelak pun ada bila tengok muka masa baby2 dulu..Sopan je...hehee..

Kita Tengok pic Abang dulu laa..

Abang - Newborn



Abang - 1st year

Abang - 2nd year

Abang - 3rd year

Abang - 4th year



Banyak tak perubahan Abang?..Hehee..

Ok, Adik pulak...


Adik - Newborn

Adik - 1st year

Adik - 2nd year

Adik - 3rd year

Adik pulak..banyak tak perubahan? Hehe...



T______________T








Tuesday, May 20, 2014

Kenderaan Pertama Hero2...

Actually ni bukan kenderaan pertama yang dibeli untuk hero2..Sebab sebelum ni, kereta, lori, malah excavator pun ada beli jugak..tapi mainan je la..hee..Ni kenderaan yang boleh digunapakai..hehee..

Ibu tak tahu nak beli apa untuk hero2 kesayangan untuk tanda duit bonus tahun ni.. (actually tak tunggu bonus pun, kalau hero2 mintak, beli jugak..huhuu...) Tetiba terfikir nak beli basikal sebab Abang & Adik selalu sebut pasal "basikai" ni.. Kebetulan Ayah gi ekpedisi 4x4 masa tu, so Ibu ajak la Pakngah gi kedai basikal.
Sampai kat kedai basikal, ada satu je yang sesuai untuk budak2 kecik (yang tutup bahagian rantai), warna merah. Yang satu lagi warna biru ok tapi pedal pulak tak ada..So decide bagi Abang sebab Abang dah besar..Try bagi Adik basikal yang roda tiga tu..sekalinya Adik tak nak..Dia terus naik basikal merah tu..Abang pun beralah.. T_________T

Ibu cakap kat tokey kedai tu, mintak letak jugak pedal kat basikal biru tu..Kena sama, kalau tak nanti berebut..So, sebab sian tengok Abang, tokey tu pun ambik pedal basikal lain, letak pada basikal biru tu..Nasib baik match..Adik memang tak turun dari basikal merah tu..Padahal tak bergerak pun..Hehee.. 

Setakat ni tak pandai kayuh sendiri lagi.Kena tolak dari belakang.. Tapi si Adik ni ikut sempat je naik basikal mana2 dia suka..Abang la yang selalu beralah...huhuu...


Ni masa mula2 beli basikal.. Merah untuk Adik, biru untuk Abang...Tempat duduk ikut ketinggian masing2..

Tapi...


Ini budak ikut suka dia nak naik yang mana..Kalau Abang dia naik basikal biru, dia pun nak jugak yang sama.. Sudahnya Abang beralah.. Tu sambil minum vitagen versi malas pegang botol, gigit aje..


Abang ok aje naik basikal mana2 pun...Rongak dah gigi tu...huhuu...
Ayah amik gambar ni pas balik dari 4x4..




Oleh kerana suka sangat dengan tasbih, kat basikal pun gantung tasbih..Adik..Adikk...





















Monday, May 19, 2014

Pembukaan...Lama Tak Update..

Hampir setengah tahun rasanya Ibu tak update blog family kecil kita ni..huhuu..Bukannya apa, after pindah pejabat baru kat hujung benua ni, line internet pula tak ada..Kena guna broadband sendiri yang line kadang2 ada..kadang2 tak ada..Internet kat rumah pulak ok tapi rami lak nak tolong taip nanti..hee

Pejabat cantik atas bukit tapi sebab terlalu jauh, so lambat sikit la pemasangan internetnya..Tapi kebetulan hari ni macam lapang sikit & line "agak" memberangsangkan & mood memblog itu ada..so, menaip la Ibu... heee..Banyak cita hero2 Ibu ni sepanjang tempoh pembesaran..Cepat sungguh masa berlalu..Besar dah hero2 kesayangan Ayah & Ibu ni..


Ni gambar masa kita bercuti kat Swiss Garden..Tahun lepas..10 minit je dari rumah Tok..Tapi sebab Tok tak ada masa tu & Ayah nak bagi lepas hero2 ke pool yang bes sikit & perjalanan yang tak memakan masa, so pilihan kita di sini..  :-)

Nanti lepas Ibu dah pilih gambar2 yang sesuai & dah edit, Ibu memblog lagi...




Amy Azran













Tuesday, May 13, 2014

Gambang Resort City............

Ni percutian adhoc je..Poksu la yang ajak..Ibu & Ayah memang amik cuti..Poksu & Moksu amik MC..hahaa..mentang2 la Kakak Moksu (& suami Kakak) dokter..So senang la dapat MC.. Tapi Moksu guna MC Abang ipar dia..sebab nanti orang trace pulak nama & binti sama..hehee...

Kita amik apartment ape ek..tak ingat dah..tapi 2 bilik..Tok datang sekejap aje..Malam tu balik dengan Poksu..Kita 4 beranak je tidur sebab esok pagi nak main air kat waterpark..Poksu pulak nak kemas2 nak balik Kelantan..Poksu amik yang package punya sekali dengan Safari Park..Masa ni Safari Park baru je bukak kat Gambang Resort ni..So tak berapa nak best.. Satu lagi, kawasan dia luas sangat..Kesian Tok penat berjalan..Naik Tren kat kawasan tertentu je..Kalau macam ni memang tak boleh bawak Nenek..sebab takut Nenek penat berjalan..Kalau setempat aje takpe..

Baru sampai...Adik nak melepaskan diri...

Abang dengan Ibu...Ibu tak pakai bedak langsung..gincu apetah lagi..pucat pulak..huhuuu...


Tok tengah merileks kan diri...Adik macam biasa..buat macam rumah sendiri...
After rehat jap, Poksu ajak turun gi Safari Park...Jomm...

Adik tak payah tiket sebab tinggi 90cm..cop je kat tangan..Abang kena tiket..tapi dah package so tak payah bayar dah ler...

Sementara nak masuk tu, berkeliaran la budak ketit ini..kebetulan tak ramai orang..

Jom tengok haiwan2 yang ada..Oh ye, masa naik tren x snap gambar sebab Adik tidur atas Ibu..Adik sampai terhantuk2 kepala kat tingkap sebab ngantuk sangat..

 Zirafah

Harimau....tidur...

Kura-kura...Pura-pura... :-)

Iguana...

Ni apa name ye..Ibu tak ingat laa...eh, apa haiwan ni buat ye...

Cik Ular...Adik nak pegang..Berani betul..Abang takut...

"Tahbing"..Adik panggil kambing..boleh la..Ade gak la bunyi kambing nye..

Singa..Actually ni kat luar cafe cermin..So boleh nampak singa2 ni lepak...

Tok melayan cucu2...

 Straw kidnap kat cafe..Tu kaki Poksu...Poksu stylish..

Ni Poksu amik gambar..Rasanye ada gambar reramai..tapi Moksu pesan.. "Kak Amy jangan upload gambar kat FB, nanti member saya perasan..cakap MC tapi gi GRC..hahahaaa..."  Hehee...Moksu..Moksu...

Kebanyakan tempat masih lagi dalam proses pembinaan..

Ayah & Abang...bawak bag galas senang..Macam2 boleh isi..Handbag bonia ke..bosnia ke..tak payah...

Adik..tengok ape tu...

Ok..sebab masing2 nak mintak dukung..letak dalam troli sampai ke bilik....Ibu pun sakit kaki gak..muat lagi ni nak tumpang anak2 duk dalam troli..heheee...

Kepenatan....hahahaaa...ni rasenya baru pas balik hantar Poksu, Moksu & Tok kat rumah Beserah..pastu kita gi semula GRC sebab esoknya nak gi waterpark...

Brekpes pagi..Ayah & Ibu je mandi..2 budak ketit ini tak payah..sejuk lagi..lagipun nak gi waterpark kan..heee...

Si ketit yang ni dapat main sudu & chopstik pun ok..boleh la bagi diam sikit..kalau tak, memang berkungtau...


Tu pinggan Ibu tu..tak abis pun..nafsu je tu..Btw, makanan kat GRC ni ok laa...

Mana gambar Ibu ni?heheee...

Ok..ade dah gambar Ibu..Ayah saje sewa life jacket ni satu..Oh ye..ni kali ke2 Abang gi GRC..1st dulu masa Abang kecik tak sampai 1 tahun, family day YPPH..Mase tu Adik baru nak ada dalam perut ibu..hehee...gambar ada Ibu letak kat FB Ayah..

Ni dah start mengepak2...Suke dia...

Ayah beli pelampung tayar nak suruh Adik guna..Adik tak berapa nak minat..suke mengepak sendiri aje..Abang pun tak suke sangat..

 Tenung ape tu sayang....

Tengok Adik..berlari riang ria dia....

Abang malu-malu nak join orang ramai...Adik selamba je...


Tengahari tu hujan...Ayah cakap jom la balik rumah Tok... Oh ye..masa kat dalam waterpark tu ada la tukang amik gambar..nati pilih gambar yang nak masa keluar...

Sementara tunggu gambar, dua2 hero ni apa lagi...berlari riang ria laa...



Ok..dapat dah gambar dalam waterpark...jom kita balik...

 Adik je tak nak pandang kamera..Abang comey dah...

Still tak pandang kamera...Abang pun...huhuuu...

Nampaknya memang tak ada muka Adik pandang kamera...













LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers