My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Wednesday, February 27, 2013

Ayah n Ibu Kursus

Pada 22 n 23 Feb 2013 yang lepas, Ayah n Ibu ada kursus kat Lanjut..Kursus Refresher MVVM..in house punya kursus la kiranya ni..Nasib baik Acu leh tolong jaga Abang n Adik n stay sampai Ayah n Ibu abis program..malam baru abis..Kebetulan Pakngah pun outstation kat Bera..

Ibu tak sempat nak ambil gambar..sebab biasanya kursus gini, tak leh amik gambar..sebab ada cameraman/camerawoman yang already amik..tetiba masa buka FB td ada yang letak gambar masa kursus tu..tak tahu la amik dari mana..ada gambar Ibu..heheee...

Ibu kat paling kiri...Sempat lagi Ibu tunjuk peace..heheee...ni acara outdoor..kena lukis tapi tak boleh pegang pen, kena pegang tali..layan je laaa....

Oh ye, Ayah n Ibu dapat chalet yang sama..at first, HQ cakap asing..kena duduk perempuan sama perempuan, lelaki ngan lelaki..tapi sebab Executive Level, Ayah n Ibu dapat chalet khas..ada gak la yang dengki sebab Ayah n Ibu je pasangan yang dapat chalet sama..tak kisah la.. T_______T

Actually Ayah n Ibu tak stay pun, berulang-balik rumah...nak bawak Abang n Adik n Nenek, mesti boring punya duk memerap kat bilik...lagipun takut Abang n Adik lost control pulak..huhuuu
Ayah ajak BFF dia lepak sama..chalet 2 tingkat so Ibu lepak kat atas, Ayah n BFF (Jimmy) lepak bawah..

Ni chalet Ayah n Ibu...kalau Abang n Adik datang sini, confirm main naik turun tangga...huhuuu....

Ok la chalet  Ayah n Ibu dapat ni..view menghadap ke laut..ada balkoni kat luar tu..memang sesuai untuk honeymoon..hehee...saje je HQ nak bagi yang spesel ni..(ye lah sangatt..)

Perjalanan dari rumah ke Lanjut lebih kurang 30 minit..tak kisah sangat la berulang-alik pun...Demi anak2 yang tersayang...muahhh...




Amy Azran






Santai Petang....

Ayah n Ibu cuti Ahad je..Sabtu half day..so, terhad sangat masa nak bawak Abang n Adik berjalan..Kalau hari cerah n Ayah tak penat, leh la gi jalan2 jauh sikit..kalau tak, setakat menara jam je la..takpe..janji jalan2 kan..hehee...

Ayah ditugaskan mengawalselia anak2...Adik macam biasa la..suka buat hal sendiri.. ;-)

Berjalan berpimpinan... (budak2 ketit 2 orang ni kalau boleh tak nak dipegang...huhuu..)

tengok tu...sedaya upaya nak meloloskan diri..


Ibu pun nak bercamwhoring gak..teehehee...

Muka blur2 aje sebab sebelah tangan pegang kamera, sebelah lagi tangkap Adik...huhuu...



Amy Azran




Kembar Aiman...???

Pada 29.01.2013 yang lepas, Tok, Long, Poksu n Moksu pergi umrah..Actually umrah ni adalah sekali dengan pakej rawatan perubatan syifa Ustaz Lokman (Bapa mertua Asyraf Muslim)..seronok Ibu tengok gambar2 yang Moksu post kat FB dia..InsyaAllah, satu hari nanti Ibu n Ayah nak juga ke sana, kalau boleh sekeluarga :-) ..Aaminnn...

Masa kat sana, Moksu ada post gambar seorang budak ni..Moksu cakap kembar Abang..hehee..tak pasti la budak ni Chinese or Malay..lupa lak Ibu nak tanya..ni gambar budak tu..


Ada iras-iras tak?

Ibu pun cari gambar Abang posisi camni..tapi dapat gambar yang ni je..heheeee

Seksis anak Ayah n Ibu ni..heheee...tergelak besar Moksu cakap tengok gambar ni...

Ibu lak teringat mase kecik2 dulu (tak berapa nak kecik la jugak....), Ibu ade tengok cerita kungfu budak2..search kat google, jumpa gambar budak kungfu tu..Ibu compare dengan Abang..

Yang ni ada gaya tak..??? heheee...



Abang banyak ikut family sebelah Ayah, keturunan cina..Apa2 pun, anak2 Ayah n Ibu semuanya comey2...Sayang Abang n Adik...Muaahhhh...




Amy Azran







Wednesday, February 20, 2013

Cerita 2012 - Adik & Tasbih

Adik ni memang minat dengan tasbih..tapi sekarang ni agak kurang jugak la sebab Adik dah ade aktiviti lain seperti memanjat sofa, kerusi dan aktiviti wajib.."mengemas"  (kemas la sangatttt...)

Masa bermain, tasbih pun mesti ada....

Dalam troli nak beli barang2 pun tasbih ada....

Semasa tengok zikir kat channel Oasis..of course, his favourite channel so far...

and


Masa tidur......juga tasbih di tangan... heeee....

Ibu n Ayah doakan agar anak-anak Ibu n Ayah, Abang & Adik menjadi anak yang Soleh bila besar nanti....


Aaamiinnn....




Amy Azran



 







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers