My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Monday, July 30, 2012

Eh, siapekah Gerangan Itu??

Sejak akhir2 ni, mood malas pulak tayang lauk berbuke..hehe..Hari ni dah hari ke-10 kita berpuasa..Hari cuti Sabtu n Ahad, Ayah cakap takyah masak, kite beli aje..Ibu ok aje...besh..hehe...tapi kalau suruh Ibu masak pun, ok aje... :-)

Kebanyakan orang cakap, muka Adik banyak iras Ibu..so, Ibu pun nak tengok la iye ke tak..hehe...

Muka tak puas ati kena pakse..hehe... Adik : "tolonggg...."

Nak kena Ayah n Ibu ni...haishh..

Geramnye saye...tau la saye comell...grrrrrr....

Lepaskan saye....

Ah..leganye..i'm going back to normal..i'm a boy ok...

Hehe...kelako tengok..ade iras muke Ibu tak?



Amy Azran



Thursday, July 26, 2012

Cerita Puasa Hari Ke5

Sekarang ni Ibu semangat sikit la nak masak pas balik kerja sebab Adik dah besar sikit.Lagipun naik kereta sendiri n sampai awal. Dulu naik kenderaan ofis, lambat sampai rumah sebab semua staff perempuan naik same..So driver (bukan Ibu ye tapi driver company) banyak persinggahan, tu yang lambat sampai nye..

Semalam Pkngah balik dari Tioman, tapi hari ni kena gi semula. Sabtu baru balik..Pkngah beli coklat dari Tioman. Coklat bebas cukai katenye..tapi harga mahal gak..Tapi kalau harga + cukai, lagi mahal ke ek coklat ni...??


Dua2 best..kalau bulan tak pose ni, cepat abis...Ni bulan pose, kurang sikit la sebab makan waktu malam je..time sahur kurang sikit makannye..

Semalam Ibu masak ni :

 Masak Kicap Ayam + Sayur Kailan Ikan Masin + Kentang n Tempe Berlada

Ayah tambah lagi beli lauk kat Bazar Ramadhan, Keli Pedas n Telur Puyuh Masak Pedas..Tapi amat mengecewakan rase ikan keli tersebut..Ibu tanya Ayah, bes tak lauk yang Ibu masak?? Ayah jawab bes sambil thumbs up..Ibu pun kembang semangkuk lerrr..Makin semangat nampaknya nak memasak ni...:-) :-) :-)


Amy Azran




Wednesday, July 25, 2012

Tempat Lepak Paling Best...

Kat mane tu tempat lepak paling bes?? "Kat dalam ni la Ibu..." Abang berkate...

Suka sangat Abang dengan kotak ni..lunyai dah..huhu...

And also :

"Ni pun bes gak Ayah, Ibu...comel kannnn"....

Ye la sayaaanggg.....Abang..Abang..tak pernah lekat drawer ni..mesti berterabur..huhu...



Amy Azran




Letih Puasa..


 Letih puasa? ye ke puasa ni..? hehe..actually Adik ni keletihan tak tidur..tu tertidur sendiri kat atas sofa..Acu Baie cakap Adik tidur dalam buai 15 minit aje (dari pukul 2.00 sampai 2.15)..sebabnya, takut dengar bunyi gerudi..Adik ni, bunyi2 cam blender, gerudi, takut la..tapi kalau buat suara2 menakutkan, emmm.... tak de maknenye..

Actually ade buat sedikit renovation kat bahagian depan rumah..nak buat beranda..senang cucu2 Nenek nak bermain nanti..tak siap pun lagi..tapi hopefully before raya la..kalau tak siap, huduss nampak nanti..huhu...Ibu tak snap pun gambar..tunggu dah siap la baru snap..

Ayah n Ibu pun ade projek nak buat bilik n besarkan dapur..nak buat before raya, yang tukang buat tu cakap memang tak sempat..tak pe la..tapi hopefully projek Ayah n Ibu menjadi..InsyaAllah..doa semoga Allah perkenankan..Aminn..

Eh, kisah projek pulak..:-)   Adik ni, kalau tak tidur, aktivitinya ialah memanjat..tak kisah la ape pun..tengok ni..

"Hero..mestilah camni Ibu..."...Adik berkata...

Ye la sayanggg......


Amy Azran



Cerita Puasa Hari Ke3 & Ke4

Kebetulan GM (General Manager) datang ofis Ibu Isnin (puasa ke3)..ada kena buat kerja sikit..adoiyaii..dalam hati Ibu mesti balik lewat ni..baru plan dengan staff lain balik awal puasa2 nih..huhu..nak taddarus pun tak berjaya lagi..dalam pukul 5.15 baru leh balik..plan nak balik pukul 4.30..Ayah mase ni ade kat ofis Ibu sebab GM nak buat perjumpaan bersama EM (Estate Manager) n AM (Assistant Manager)..

Kat ofis Ibu panggil Ayah, "Encik Azran" tau..hehe..kira profesional la ni.. Mase Ibu balik, Ayah tak balik lagi sebab GM gi field mase ni..So, ape lagi, Ibu n other staff cabut balik la..hehe..call Pkngah cakap beli lauk dulu sebab lambat sampai, takut lauk habis..nak masak pun takut tak sempat..Tapi Pkngah cakap tak tahu nak beli ape, tunggu Ibu..nasib baik mase gi Bazar Ramadhan, banyak lagi lauk..beli kat satu kedai aje..rambang mate kalau tengok semua kedai..

Ibu tak snap pun gambar lauk2 yang dibeli..beli Ayam Percik, Keli Bakar, Sayur Keladi, Kupang Masak Merah n beberapa jenis kuih..Nenek pun ikut same mase ni sebab tolong pegang lauk2..Ibu dukung Adik, Pkngah dukung Abang..dalam 15 minit, Ayah sampai kat Bazar Ramadhan..Ibu pas Adik kat Ayah..Tak boleh lepaskan Adik berjalan..nanti dapat kerja lain lak menangkap die..huhu..Abang lak behave tapi tak nak berjalan sendiri..nak berdukung dengan Pkngah...manje..

Kesedapan lauk yang dibeli tak lah sesedap yang dimasak..biase2 aje..cuma Ayam Percik je memikat hati..Puasa hari ke4 Pkngah out station ke Tioman..kebetulan Ayah kena balik lewat sebab GM nak melawat field..So, Ibu plan masak la lauk n kuih..Pukul 4.30 tepat aje, zass Ibu n staff balik..besstt..

Sampai rumah, Acu Baie cakap takpe la, die tak nak balik lagi..Die suruh Ibu masak dulu..lagipun die sudah "beraye"..hehe..Ibu pun ape lagi, dalam kepala nak masak kicap ayam, goreng tempe, sayur kailan ikan masin n popia sardin..Tapi Nenek dah buat bubur lambuk rupenye..so, tak jadi la Ibu masak lauk2 tersebut..Ibu pun just buat popia n goreng mee sikit untuk tambahan..Tapi all the bahan2 tak prepare lagi..berdesup la Ibu sebab takut Acu Baie balik lewat..

Inilah hasilnye :


Bubur Lambuk Nenek yang buat..Ibu sampai sekarang tak berapa nak reti buat..huhu..Nampak tak popia n mee goreng tu?nampak huduss kan..hehe..tapi rasenya very the best tau..Ayah cakap leh buka kedai ni..(ye ke Ayah ni..ke takut Ibu wat muncung burung belatuk..hehe..)

Ibu kalau boleh memang nak masak tetiap hari tapi tengok keadaan..kalau hero2 behave sikit, senang la kerja Ibu..leh Nenek tolong jage jap..time hero2 tak berapa nak behave..haruuu...hehe..




Amy Azran













Monday, July 23, 2012

Mari Membaca..

Adik sekarang ni minat sungguh membaca..tapi dalam keadaan yang same, memang ranap la buku2 Abang..hehe..Adik akan datang pada sesiapa kat rumah (Ayah or Ibu or Nenek or Pkngah) sambil bawak buku n suruh orang baca..then Adik akan tunjuk2 kat buku tu..

Tapi cara Adik bagi kat orang adalah dengan mencampak..huhu..niat nak membaca tu dah ok tapi macam memaksa orang aje..hehe..whatever la Adik, janji minat membaca itu adalah satu permulaan yang baik..

Setia dengan buku favourite nye..numbering..lunyai dah buku Abang..huhu

Main buai pun nak bawak buku...goooooodddd...

Membaca amalan yang mulia..tak kira di mana..

** Keadaan bilik yang tak pernah kemas..hehehe..ni hasil kerjasama Abang n Adik la...



Amy Azran






Belajar Pakai Sendiri

Abang ni kalau pakaikan pampers kat die, mesti sambil berdiri..nak pakai pampers yang macam seluar dalam tu, asyik leaking aje..agaknye tak sesuai dengan boy kot..hehe..memang amat payah situasinye kalau pas mandi..berkejaran tu dah satu hal..tapi kalau biar lama2 tak pakai pampers, maunye Abang terbuang air kecil merata2 nanti..dah pernah terjadi dah pun..hehe..

Kalau nak pakaikan pampers mesti kena cakap "ade labah-labah kat bebird Abang"..baru la nak pakai (sambil berdiri jugak)..Baru2 ni kalau nak pakaikan seluar kat Abang, mesti die tak nak..rupe2 nye nak pakai sendiri..eh, dah pandai dah ke sayang Ayah n Ibu ni?? 

Sedang berusaha memakai seluar sendiri..Dua2 kaki dalam sebelah seluar..camne tu..huhu

Setelah misi gagal...sangkut seluar kat kereta..

**Keadaan rumah..dah kemas jadi semula..so, biar dulu bersepah..hehe...

Ni mase Nenek nak pakaikan baju..baru pas kena tangkap..




Amy Azran





Cerita Puasa Hari Pertama & Kedua

Alhamdulillah, tahun ni puasa jatuh pada hari Sabtu..Manager Ibu bagi balik awal..Manager Ayah pun same..Tanye Ayah nak makan menu apa untuk puasa pertama ni? Ayah cakap nak makan sweet sour siakap..Ibu ok je, nanti Ibu masak..tapi kena beli bahan2 dulu terutamanya ikan siakap..kat umah dalam peti ais ade ayam je..

Oleh kerana Abang tak bangun tidur lagi sehingga jam 4.30, Ayah cakap beli je la lauk kat bazar Ramadhan..Ibu setuju aje..hehe..tapi tetiba lak hujan yang agak lebat..so Ibu decided masak lauk sendiri je la kat rumah..nanti susah nak gi bazar dalam keadaan hujan n bawa anak2..lagipun kebiasaannya puasa pertama lauk cepat habis..

Tengok bahan dalam peti ais, plan masak merah ayam, goreng kicap kubis n telur dadar..n finally, siap lauk Ibu, hujan pun berhenti dalam jam 6.00 petang..Abang n Adik dah bangun mase ni..ape lagi kena keluar gi jalan2 sambil usha lauk tambahan n kuih-muih..Ayah beli ikan talapia bakar tapi hampes rasenye..nasib baik kuih-muih agak bes..tapi Ibu tak snap gambar..

Menu buka puasa hari pertama (ikan bakar yang Ayah beli tak snap pun)

Oh ye, sahur pertama bangun pukul 3 lebih pagi..ni gara2 Abang mengaruk sebab tak boleh tidur disebabkan oleh batuk..actually time Abang bermain, tak dengar pulak die batuk..Nenek cakap maybe tersedak air liur..menu sahur pertama ayam goreng rempah yang Ibu perap..bes tau..hehe..time sahur Ibu tak snap gambar sebab tengah mamai. Kebetulan pulak si ketit itu pun join bersahur..suap ayam goreng, kemain lagi die makan..hehe..Abang tidur lena masa orang tengah bersahur...

Untuk sahur kedua, semua orang tak sedar tidur..hehe..tu pun Ibu bangun nak buat susu Adik pukul 5.00 pagi..Nenek bangun mase tu n cakap kat Ibu "lewat dah kite ni sahur.."..Ibu jawab "awal lagi Mak, baru pukul 4.00 ni.."..agaknya mamai, Ibu ternampak jam pukul 4.00 padahal pukul 5.00..Nenek jawab "Eh, pukul lima laa..." haaa..kelam kabut belake..mujur cuti hari tu..huhu..

Ni menu kedua berbuka puasa :

 Siakap Sweet Sour + Sayur Pucuk Paku Hijau Goreng Kicap + Cendawan Celup Tepung

Lauk yang dibeli oleh Pkngah :

 Ikan Pari Bakar + Gulai Kawah Daging (gambar kuih tak snap)
 

Rase lauk yang dibeli biase2 saje..kire yang Ibu masak lagi bes..puji diri sendiri..hehe..setiap hari mesti fikir nak masak menu ape..bes gak masak2 ni.. ;-)




Amy Azran




Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa

Sedar tak sedar dah sampai bulan puasa dah..tahun lepas bulan puasa Adik kecik lagi, gi bazar Ramadhan bawak Abang aje..Kalau bawak Adik pun, just tinggal dalam kereta dengan Nenek..Actually tetiap hari beli makanan di bazar Ramadhan..

Bukannye ape, balik kerja dah lewat, tak sempat nak masak dengan anak2 kecik ni..(alasan..hehe..)..tahun ni rase macam nak masak aje..tapi Ayah n Pkngah cakap sempat ke..InsyaAllah, akan Ibu usahakan..I try my best..hehe..asyik beli aje..bosan gak..tak berapa puas..kalau beli pun tahun ni, untuk tambahan je...

Betul ke Ibu nak masak ni..??? B-) Pape pun, semoga Ramadhan kali ini membawa sejuta kerahmatan buat kita semua..n Syukur ke hadrat Allah SWT kerana memberi kita peluang ini...Terima Kasih Ya Allah..Azam untuk Taddarus kat opis..InsyaAllah..






Amy Azran




Thursday, July 19, 2012

B.B.Q Di Jalan Bandar Beserah

Buat BBQ kat jalan?ish..takde la..actually, baru2 ni kat facebook kawan baik Ayah iaitu Poklong ade letak pic signboard Jalan Bandar Beserah..Puas Ayah memikir kat mane la area ni..Rupe2 nye jalan nak masuk simpang rumah Tok..uishh..dah jadi bandar rupanye..kirenye Ayah ni orang bandar la ye..hehe

BBQ pada malam 13.07.2012 tak di rancang sebenarnye..kire macam adhoc la..Abang Saleh yang jadi tukang tangkap ikan kat belakang rumah Tok..banyak gak hasil tangkapannya..

Ikan-ikan lampam yang telah disiang oleh Mkngah..

Ikan yang telah selamat dibakar...

Budak ketit ini very active..buai tu untuk halang die keluar sebenarnye..tapi telah ditolak dengan jayenye oleh beliau...huhu

Abang bermanja dengan Pokshu ... "tu bulan" Abang berkate..

 Orang kuat di belakang tabir ni..dahaga..lepak jap..

Ibu suke pic ni..very nice...smile...heehee...

Budak ketit ni sudah letih n mau tidur...

Susu lagi satu tu yang Haikal punye, cucu Mkngah..tu nampak kaki aje..sian die,desperate tul, sorang2 aje...Maknye berniage katenye..Malam esoknye (malam 14.07.2012), buat BBQ lagi tapi terancang sikit..pic banyak kat DSLR Ayah..nanti Ibu upload..




Amy Azran






Wednesday, July 18, 2012

Yes..Dapat Gi Main

Lepas dah setel di klinik n paksa Abang balik, Ayah ajak gi ECM..saje bawak anak2 gi jalan2..alang2 dah balik Kuantan..lagipun kat ECM macam friendly sikit tempatnye..kalau penat leh lepak kat tempat duduk yang banyak disediakan..tempat mainan untuk kanak2 pun ade..

Abang suke sangat mase naik escalator ni..Adik tu merengek nak keluar..tu muka camtu..haish..

Ibu sms Abah n Ummi ajak join same bawak Kakak n Abang Niel..Diorang on je, lagipun dekat..Sampi je terus gi tingkat atas tempat mainan budak2..Kanak2 berumur setahun ke atas dikenakan bayaran RM4.00 untuk 2 jam

Sampai2 je, Abang terus panjat benda alah ni..laju tul..suke sangat, terlompat2...

 Adik pun suke sangat sebab dulu mase gi sini Adik masih tak boleh berjalan..kali ni, satu kawasan tempat mainan ni Adik berlari..


Abang dah expert dah main kat sini..tak hirau dah Ayah n Ibu..haishh..

Budak ketit ni pun macam expert aje naik tapi turun suka ati je menjunam..haishh..laju lak tu..sekelip mate je dah ade kat atas...Abang pandai dah turun dengan jayenye..

Budak ketit tersebut telah ditangkap oleh Ayahnye..

 Abang main kerusi pulak..

Cubaan naik kuda..tapi salah posisi..huhu...

Gambar Kakak n Niel susah nak snap sebab dua2 berlari sakan..sup sap sup sap..Dalam satu jam setengah, Ayah ajak keluar, gi makan pulak..mase ni Abang ok aje tapi Adik dah start nak mengamuk dah..tak nak Ibu dukung..nak berjalan sendiri..

Ibu pun lepaskan Adik tapi orang jalan ke depan, die ke belakang, orang jalan lurus, die jalan bengkok..Ibu pun amik la dukung Adik..die punye menjerit mengamuk..adoiiyaii..satu ECM tu leh dengar...letak dalam troli pun tak nak..last2 Kakak n Aiman yang duk dalam troli..

Gi makan kat Rasamas..Adik mengamuk lagi mase ni, sampai terjatuh pinggan mee kicap Ibu..mujur Ummi n Abah sempat sambut..separuh je la tumpah..Mase Ibu makan, Abah tolong tenangkan Adik tapi tak berjaya...Ayah kena pegang Abang mase ni sebab Abang macam lembik aje nak tidur..

Tapi makanan kat situ hampes belake..dah la mahal, tak de resit..baik makan pizza, mahal pun bes..tapi Ayah jemu dah, asyik gi pizza aje..Ayah sempat sound "meniaga ape camni, resit pun tak ade.." Sampai ke kereta pun Adik still mengamuk..haishh...Adik..adik..




Amy Azran







Model Tutti Frutti

Hari tu mase gi Klinik Dr Yaw, register dapat no 11. Mase tu baru no 2, so Ayah ajak round2 dulu sebab lagipun Abang tidur dalam kereta..Adik tak tidur pun..Ayah ajak gi makan tutti frutti..Ibu ok aje..besstt..hehe

 Ni la aiskrim nye..

Ayah yang keluar gi ke Tutti Frutti..Ibu duk dalam kereta aje sebab jage Abang n Adik..takleh bawak Adik sebab nanti die lak yang jadi Tutti Frutti..hehe..Ibu pesan kat Ayah perisa Vanilla n Coklat tapi Ayah cakap perisa coklat takde, hanye coklat topping je yang ade..tapi still super duper best..Ibu suke coklat topping ni...

Bagi kat budak ketit ni makan tapi die tak pandai makan aiskrim..so kije die bangun, duduk, bangun, duduk dalam kereta sebab membosan, kereta tak bergerak..

Tengah merenung keluar dengan fikiran, bile la nak keluar dari kereta ni..

Kalau Abang tak tidur ni, sure die memang suke aiskrim yogurt ni..tapi mase ni Abang batuk so, kire ok la Abang tidur..hehe..

Lena tul tidur..

Eh, siape model yang sebenarnye ni...???  Emmm..nak tahu siapa model Tutti Frutti nye? hehe..jeng..jeng..jeng..

*
*
*
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 The most gorgeous and handsome man in my heart....Sayang Ayah sangat2..


Nanti kite gi lagi Tutti Frutti ye sayang cinta Ibu..hehe...



Amy Azran




 

Tuesday, July 17, 2012

Abang Tak Nak Balik...


Hari Sabtu 14.07.2012 plan nak bawak Abang n Adik gi Klinik Pakar Bayi & Kanak-Kanak Ang Jalan Beserah..tapi klinik tu tutup..so tukar plan, gi Klinik Pakar Kanak-Kanak Yaw, kat Jalan Beserah jugak..Dua2 klinik tu ok cuma Ibu lebih suka ajak Ayah gi Klinik Dr Ang sebab Dr Ang ni mesra alam n friendly..cara die explain pun bes je dengar..

Dr Yaw pun mesra alam n friendly gak..tapi Ibu lagi suka Dr Ang..tapi kalau dari segi tempat, Klinik Yaw lagi bes untuk budak2 kecik..tempat bermain die luas..sampai Abang tak nak balik..hehe.. tapi masa jumpa Dr Yaw, suara Abang je yang dengar, menangis sampai tersedu2..padahal Dr tak buat pape pun..hehe..Abang memang dari dulu lagi macam fobia jumpa Dr..ayat Abang "..abih dah..abih dah.."..maksudnye "dah lah tu.."

Adik lak mase sampai klinik, tidur..Ibu dukung je Adik bawak masuk bilik Dr untuk cek..tapi Adik tak sedar pun..Adik ni kadang2 ok bile jumpa Dr, kadang2 nangis gak..hehe..Gi klinik ni sebabnya :

Abang :
  1. Batuk kahak
  2. Ada kudis kat kepala sebab melicit
  3. Ada macam benjol sebesar 10 sen kat belakang telinga kiri 
  4. Mata berkedip2 kadang2..
  5. Nak cek paru-paru
  6. Cek kesihatan keseluruhan
Adik :
  1. Bernafas agak kuat bila aktif
  2. Cek paru-paru
  3. Cek kesihatan keseluruhan

 *****    After discuss dengan Dr, jawapannya :

Abang :
  1. Batuk kahak normal = Dr bagi ubat cairkan kahak + antibiotik
  2. Kudis biasa, not serious = Dr bagi cream sapu sampai kering cream kat kudis
  3. Benjol tu adalah kelenjar disebabkan effect kudis Abang, kuman tu pergi ke kelenjar..tapi akan baik selepas kudis tu baik, not serious Dr cakap
  4. Jika mata selalu berkedip, maybe habit..tapi jika mata berkedip bila focus pada something contohnya tv or objek, maybe ada masalah rabun..because adik-beradik Ayah semua pakai spek..so, Dr cakap kena gi pada Dr yang specialist mata..
  5. Paru-paru ok, good
  6. Keseluruhan kesihatan ok, good
Adik :
  1. Oleh kerana Adik tidur tanpa mengeluarkan nafas yang berbunyi, Dr cakap tiada masalah..tapi next time Dr nak tengok Adik aktif n nak dengar macam mana Adik bernafas kuat tu..sebab sometimes Dr cakap, ada certain orang kalau tak aktif, tak bernafas kuat tapi kalau aktif baru bernafas kuat, maybe lelah atau maybe tak..tapi Dr cakap maybe Adik agak "berisi" n cepat penat..but if Adik still active,  it's ok..
  2. So far, tiada masalah pada paru-paru Adik..ok, good
  3. Keseluruhan kesihatan ok, good

**** Alhamdulillah..syukur kepada Allah SWT memberikan kesihatan kepada anak2 Ayah n Ibu ni..Semoga diberikan kesihatan seterusnya..Aminnn...


Dah abis jumpa Dr, ambil ubat..oh ye, ini bukan klinik panel ye..so kena bayar sendiri, tak kisah..janji hati puas dapat tahu tentang kesihatan anak2..Adik tak dapat ubat apa2..just check up..so tak banyak la RM92.00 sahaja..Keluar dari bilik Dr, Adik terjaga..emm,,lepak jap la kat tempat mainan klinik..sampai Abang tak nak balik n tolak Ibu sebab Ibu nak amik die bawak keluar..hehe..

Semua ketawa tengok Abang tak nak balik..hehe..Adik mamai lagi masa ni..kalau tak, lebih kurang Abang je..pasni kita mintak Ayah belikan sebijik macam tempat mainan klinik ni ye sayang2 Ayah Ibu..Oh ye..ade satu perkara yang agak kelakar..Abang nak bawak balik kerusi kanak2 yang ade kat dalam bilik Dr..sampai Ayah tanye kat Dr Yaw.."Dr beli kat mane kerusi ni..?"..Dr Yaw gelakkan je..rahsia kot..hehe..

 Abang sedang memerhati kanak2 yang lain..

 Adik mamai lagi mase ni..

 Mamai mamai pun, duduk sebelah awek cine lak tu..hehe

Ni muka tak puas ati..tak nak balik..hehe





Amy Azran








Monday, July 16, 2012

Seminar PERKESO

Pada 12.07.2012 (Khamis) Ibu ada Seminar PERKESO yang diadakan di MS Garden Hotel, Kuantan..Kebetulan Ayah ada sesi kaunseling MAPP kat HQ..So, Ayah n Ibu decided untuk ambik cuti Jumaat n Sabtu, balik Beserah..Nenek pun setuju untuk ikut same sebab tolong jaga Abang n Adik pagi Khamis tu..Kalau nenek tak ikut, maunye Abang n Adik mengamuk tinggal dengan Tok..Sian Tok..

Plan balik Rabu malam tapi petang Rabu tu Ayah call Ibu bagitau balik lambat sebab ada dokumen perlu disiapkan untuk Bos dia meeting..Ayah ajak bertolak Subuh Khamis sebab program Ibu n Ayah start pukul 8.30 pagi..tapi, Pkngah cakap susah nak bawak budak kecik pagi2, baik gi berdua aje lagipun Pkngah cuti gak..

Ibu bgtau Ayah n Ayah setuju..so plan terbaru balik Beserah pagi Jumaat je la..kirenye Khamis tu Ayah n Ibu gi berdating berdua je la..dating ke? :-) Ayah punya program abis awal..tengahari dah abis..Program Ibu sampai pukul 5.30 so, sementara tunggu Ibu, Ayah lepak dulu kat umah Tok..

Otw balik Rompin, Ayah bercerita tentang keputusan MAPP..Ayah di kategorikan sebagai seorang yang detail (memang pun..tu Ibu suke..hehe)..Ibu lak cerita tentang seminar yang Ibu gi..ok la walaupun sesi petang tu agak mengantuk..hehe..

Amik gambar mineral aje, tn punye air ni malas nak amik gambar sendiri..

 Panel yang terlibat n "benda2" yang dapat..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers