My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Monday, September 21, 2015

Besttt.....& Vacum.....

Bismillahirrahmanirrahim...

Tetiba rasa rindu sangat2 kat anak2 Ibu, Abang & Adik....Ni kes tak ada kije sangat kat opis la ni...huhuuu...Kali ni Ibu nak cerita pasal Adik..Adik ni kalau suruh tunjuk thumbs up (best) mesti jari telunjuk yang dia angkat...Dah ajar angkat ibu jari tapi jari telunjuk gak yang dia angkat...hehee...

Comel kan... hehee....

Habit yang sama lagi sejak dari kecik..main vacum..dah 2 vacum Nenek dibelasah Adik..Ibu ganti yang baru..Dah cuba sorokkan kat bilik Pakngah..Tapi tak tahu la macam mana Adik boleh tahu tempat sorokan tu..mengintai agaknya..heheheee...

 Gigih menarik wayar vacum..

Sebenarnya Adik ni takut bunyi vacum..Adik suka main je..Buat suara macam bunyi vacum..Plug tu Adik akan gantung kat satu2 tempat bagi lekat pastu Adik buat gaya macam menvacum sambil mulut berbunyi..Ada irama tau...jap2 bunyi kuat..jap2 bunyi slow..Bila dah agak lama, Adik akan diam dan cabut plug..Kiranya dah abis vacum dah tu..lupa pulak..Adik akan tekan suis on off vacum tu menandakan dah on atau dah off..Hahaaaa...macam2 Adik ni...

Vacum hijau ni Nenek punya tapi Adik suke..jadinya tiap kali balik dari rumah Nenek, terpaksa mengangkut benda alah ni..Pepagi esoknya nak hantar Adik ke rumah Nenek, hangkut lagi..huhuuu...

Tengok ni..padan duk mmengangkut vacum kesayangan Adik..

Oh ye..ari tu Adik mengaruk dalam kereta nak vacum, akhirnya Ayah beli gak vacum kecik kaler oren..kecik pun RM170.00 jugak..Tapi senyap kejap je..nak jugak vacum hijau yang ni..Yang oren tu main jugak..

Ari ni Ibu amik Abang & Adik..Ayah meeting kat HQ..tak tau la ari ni Adik nak bawak ke tak vacum ni..heheee...Adik..Adik..







Tuesday, September 8, 2015

Majlis Aidilfitri YPPH.....

Bismillahirrahmanirrahim..

Pada 01hb Ogos yang lepas, company yang Ayah & Ibu mencari sumber nafkah telah buat majlis sambutan Aidilfitri kat Hotel Ancasa Royale Pekan..Mula2 Ibu decide tak nak gi sebab malas nak berkungtau dengan panglima2 ni...Tapi Ayah cakap kali ni tak ada VVIP yang datang..mana tau dapat duit raya..huhuuu...So, Ibu pun gi aa...sebelum ni masa Ramadhan ada program bersama Ustaz Kazim Elias..tapi Ibu tak gi..sebab ada VVIP yang datang..

Sebelum gi pagi tu, Ibu gi opis dulu..Abang & Adik tinggal dengan Ayah..Ayah wassap gambar ni...baik je tengah makan berdua..


Masa sampai kat hotel, macam biasa la Adik, nak main tangga hotel tu..bila marah, terus sentap, baring atas lantai...Ibu pun dalam hati lagi sentap..huhuhuu..Abang ok je..

Dapat belon sorang satu tapi belon tak dapat buat Adik duduk diam..huhuu...Adik cepat rimas kalau duduk kat satu2 tempat tu lama2..Kebetulan dapat meja dekat dengan stage & pintu..Buka pintu nampak kolam..Haaa...ape lagi,..Adik pun nak keluar laa...Ibu dah lain macam..Cakap kat Ayah.."kan Ibu dah cakap Ibu tak nak ikut.." Ayah cakap.. "takpe, biar Ayah bawak Adik keluar jap sementara tunggu Director & CEO sampai..."



Ayah wassap gambar ni..


Selfie dengan Abang..

Tetiba Ayah masuk dewan..cakap Ayah & the geng kena sambut Director & CEO, diorang dah sampai...So Abang & Adik masuk dewan semula..Adik meronta jugak la tak nak masuk..sekali nampak tempat letak lauk tepi dinding..Ape lagi, Adik suka la..Adik angkat dulang kosong tu, tinggal besi je..Besi tu ada roda..Adik pun duduk la atas tu main tolak2..Ibu pun manis masam la muka...huhuuu...

Tapi overall, ok la...huhuu...Masa CEO tengah bagi ucapan, Adik menjerit...hahaaa...takpelah nak...jerit laa...CEO yang nak semua family join..so, terpaksa la terima anak saya ni..heheee...Dapat angpau..ok la tu...Oh ya, kebetulan kaler baju CEO sama tema dengan kita..So, Ayah memberanikan diri ajak CEO ambik gambar sama2...Takpe, hari ni hari kita bergembira..pasni kat field, kena bantai pulak..perkara biase..hehee...


Ni la Tn CEO Ayah & Ibu...garang ni..hehee..apa2 pun, terima kasih Tuan...kerana Tuan ambik kami kerjalah kami dipertemukan..heheee....Eh, macam kaler CEO lagi matching kan dengan anak2... T________T


Kita layan gambar pas majlis selesai..

Tengok tangan Ibu tu..dah macam nak menari makyung pun ade..Ni Adik letak kaki dia atas meja...gambar pun blur pasal tukang tangkap gambar ni pun nak ketawa...lantak laa..

Gambar ni nampak comey...tapi kelabu..Ayah...kena beli note 5 ni...heheee...(mate kelip2...)

Ayah & his best friend ever...Jimmy...Nama Hafiz Azeemi...selalu Ayah marah Jimmy tapi best friend gak..Ayah kan garang..tapi Jimmy cool...heee...


Bak kate KakNora HQ, "masa mula2 kerja dulu besar jari kelingking Akak je..sekarang ni semua besar ibu jari.."...hahaha...

Ni anak Jimmy...comey..3 princess dah..emmm...nak satu sorang boleh?heheee...










Monday, September 7, 2015

Hasil Seni Abang...

Bismillahirrahmanirrahim...

Tak lama lagi dah Aidiladha...Entry Aidilfitri pun tak habis post lagi..heeheee..Tapi kali ni Ibu nak cerita pasal kreativiti Abang...Kat rumah banyak kertas kaler..Abang suka lipat2..Tetiba malam tadi, Abang mintak Ayah selotip..Rupanya nak tampal kat kertas n dinding apa yang dia dah buat...

Yang kertas merah putih tu Abang yang tampal...Abang cakap tu kapal..Woww...kagum Ayah & Ibu...hehee...Pandai dah anak Ayah & Ibu ni..nampak je slow kat kelas..

Haa...yang kertas purple kosong tu, Adik punya..beria marah2 semalam sebab tak lekat..memang la tak lekat, salah tampal selotip..hahaa...Ayah & Ibu puji Abang..dia pun nak jugak...kira cantik la tu walaupun kertas kosong je..hehee...Adik..adik...macam2...kena puji jugak laa...

Ni pun Abang tampal...Abang just cakap kotak aje..tapi tone kaler tu nampak cantik la bagi Ibu...Pandai sayang Ayah & Ibu ni....


Kat sekolah pun Abang dah pandai nak berkawan walaupun tak mesra sangat...malu2 gitu...
:-)









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers