My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Wednesday, August 26, 2015

Raya Kita.. Aidilfitri 2015

Bismillahirrahmanirrahim...

Dah bulan Zulkaedah dah pun..tapi takpelah..Ibu nak simpan jugak cerita raya kita dalam blog ni..Tahun ni turn beraya di Beserah...Kita balik sehari sebelum raya, Rabu malam..Ayah cakap kalau balik malam boleh makan if mengantuk..so, kita ikut pilot je :-)

Mommy & Ayah Lan pun sama turn macam kita..Tok order nasik dagang, ketupat pulut & kuah kacang..yang masak sendiri, rendang & nasi impit..Macam biasa, family Cina kita mesti datang..Tapi Ibu tak ambil gambar sebab tengah sibuk melayan si kecik aka Adik (kecik laa..sebab tak ada adik kecik..huhuuu..)..Adik ni kuat mengamuk...So, kuarantin duduk dalam bilik Tok..sebab bilik Tok luas & ada tv & aircond...Abang ok je, janji dapat ipad...

Gambar di pagi 1 Syawal...Abang buat muka comel...Acu Baie cakap, Adik muke macam Adi Putra..muhahaa...ni pun puas pegang ketat2..masing2 nak berkungtau..

Oh ye..tahun ni tema is purple..Mula2 tak tahu tema ape..tanya Mommy..Mommy cakap purple..So, Ayah pun cakap kita follow diorang..At last, masa raya, kita 4 beranak je purple..Mommy beli last minute, saiz baju ready made kaler purple tak ada..so Mommy & Ayah Lan tukar ke kaler lain...Tapi takpe, janji kita 4 beranak kaler sama...heee...

 Gambar ni Adik pulak menyenget..heheee....

Ok..yang ni molek sikit...

Ni nak ambik gambar dengan Tok..kononnya Tok peluk cucu2 dia..tapi tengok la tu Adik..nak melepaskan diri aje..huhuuu....

 Ok..gambar ni stabil sikit...

Abang & Adik ni cepat rimas pakai baju melayu..ni pun pakai untuk ambik gambar cantik2 di pagi raya...ada la dalam sejam gitu..after sejam tu..semua dah melenggeng...


Akhirnya 3 beranak ni pakai singlet..gi beraya rumah sebelah pun pakai gini..mujur sedara mara..hehee....Ibu? Ibu mestilah sopan kan...heeeee..

Ni gambar masa sesi bermaaf-maafan..si kecik ni tak boleh kalau "kekasih hati" aka Ibu dia ni orang lain pegang..Tengok tu, Ibu nak cium Tok pun tak boleh, dia tarik..

Ibu & Mommy...Tu tangan Along tengah makan nasik dagang...

 Ni Cik Kak kite..hehee... Medina (buah hati Poksu & Moksu...)

Ni gambar wefie..Suke la gambar ni..happy je nampak semua...Gambar ni Posu jeles sebab dia tak ada..Poksu punya turn raya kontra dengan kita...Tapi takpe, rumah Moksu dekat Kuantan gak...heee...


Ok, kita wefie lagi sebelum balik Rompin..Masa ni dah nak balik..kita hantar Mommy & Ayahlan ke airport...Poksu tak jeles dah sebab semua ada walaupun tak pakai baju raya..hehee...


Satu lagi gambar kita ber4...

Hehee...boleh laaa...





























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers