My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Friday, January 11, 2013

Cerita 2012 - Abang Jatuh...

Kejadian berlaku masa Ibu n Pakngah balik dari kerja..Mase ni Ayah tak balik lagi sebab ada Ceramah Agama kat ofis Ayah..Ibu tengah melayan Adik..Abang n Pakngah main sambut2 bola kat sofa ruang tamu...Pakngah nak gi toilet, so tinggal lah Abang main sorang2...

Suka sangat main sambut2 bola terlompat2 atas sofa..Tetiba.."gedebuk..." Ibu dengar...nampak Abang tertiarap, bola bawah badan..Abang senyap mase ni n bangun..Berlari Pakngah n Ibu...tengok macam ok tapi...Abang meraung n menangis, terus keluar darah dari mulut..Pakngah cakap "..Alamak..gigi Abang patah ke..."

Terus Pakngah baringkan Abang kat pangku dia..Mase ni Abang punye nangis meraung2..Sakit agaknya plus manja sikit..Gigi ok..Rupanya bibir atas Abang yang pecah sikit..darah banyak keluar bila Abang nangis n meronta..

Terus Ibu call Ayah..Ayah pun balik la..tapi naik motor..Abis baju kena tanah merah..Ayah gabra dengar Abang bibir berdarah..tu main redah aje...Kembara die bagi mandur hantar pekerja yang cedera ke klinik...

Lame gak Abang nangis..bila cek, sikit je yang luka..Alhamdulillah..tak gi pun klinik..huhuuu..

Ni darah dari bibir Abang...

Asyik ketap bibir je...sebab rase lain, bengkak kan...

Bibir dah semulajadi "terconget" (ikut Ayah..heheee...)..bila bengkak, lagi nampak "kecongetan" nye..mase ni dah melompat semula dah...

Amik gambar dengan Ibu pulak..hehee...

Alhamdulillah, Abang boleh makan n menyusu macam biasa...Hero kan... ;-)




Amy Azran




Tuesday, January 8, 2013

Selamat Tahun Baru 2013


 
 Huhuu...lamenya Ibu tak update blog...walaupun takde siapa yang baca, tapi blog ni adalah sumber rujukan kita sekeluarga pada masa akan datang..(ye ke...heeee...)

Bukan apa, hujung tahun ni busy dengan closing account, audit SIRIM, audit luar la..macam2...Diikuti pula dengan virus demam yang melanda seluruh family...Yang mula sekali, Ayah-Ibu-Nenek-Abang-Pakngah-Ibu-Adik-Abang-Ibu..Kiranya Ibu la juara demam nih..huhuu...ni pun masih batuk2 lagi ada tertinggal..

Mana2 parent/kawan2 yang ada anak dah start sekolah, lagi la busy nye...tak pe la, pasni Ibu update sikit2 cerita2 kita sefamily yang lepas..kira backdated laa...tapi masih HOT lagi.. :-)

Semoga kita sekeluarga sentiasa dilimpahi rahmat dari-Nya...

Amin...



Amy Azran



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers