My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Thursday, November 14, 2013

Kedekut...

Ibu akui, Adik memang agak rapat dengan Ibu berbanding Abang..Maybe sebab Ibu mengandungkan Adik selang sekejap je after Abang..Jadi perhatian kepada Abang kurang..Sian Abang..Tapi tak bermakna Ibu tak sayangkan Abang..Ibu sayang sama rata je anak2 Ibu ni..Begitu juga Ayah..Tapi macam orang2 tua cakap, kalau anak lelaki ni lebih rapat dengan Ibunya..Kalau anak perempuan rapat dengan Ayahnya..Tak boleh bagi kesimpulan lagi sebab belum dapat lagi gegirl..hehee...

Abang lebih rapat dengan Pakngah..Mulut asyik sebut Pakngah je..Kadang2 jeles gak Ayah n Ibu ni...Tapi kalau Pakngah out station ke, atau kita balik Beserah, Abang lebih manja dengan Ayah..Ye laa, Adik sentiasa berkepit dengan Ibu..hehee...Takut Abang dengan Adik..Adik ni garang tau..

Adik ni kalau Ibu lepak2 baring2, mesti datang cium muka Ibu, pegang rambut la, hidung la..pastu Adik dekatkan muka n cium..Kadang2 Adik jilat2 Ibu..Macam miaw2 pulak..heee...Ayah selalu jeles dengan Ibu sebab Adik selalu buat kat Ibu..Kat Ayah kadang2 ada gak la..Kiranya 'mahal' la kalau Adik cium Ayah tiba2 tu..hehee...

Abang pulak, agak kedekut nak cium dia n dia nak cium orang..Puas gak la mintak cium..Kadang2 Ayah n Ibu curi2 cium..Kalau minta Abang cium, Abang mesti bagi pipi pau dia tu..hehee..Susah nak bagi hidung..Sampai kena puji "Pandai Abang..Abang good boy..." baru dapat ciuman..kedekut..hehee...

Tapi macam mana pun anak2 ni, sedap je cium walaupun tak mandi atau tengah bercomot...Seronok rasanya..Ya Allah, terima kasih di atas nikmat yang diberikan ini..Syukur sangat2..Tapi kadang2 ada jugak marahkan Abang n Adik bila tak tahan dengan kenakalan..Astaghfirullah....Sian kat Abang n Adik..

Maafkan Ayah n Ibu ye..Kalau tak marah nanti, takut Abang n Adik ingat benda yang dibuat tu betul...Tapi marah2 sayang la..Pas marah peluk semula... :-)

Sayang anak2 Ayah n Ibu..Abang & Adik..

Ni Adik tengah cium Ibu..hehee...Ayah mesti jeles..


Ni budak kedekut nak bagi ciuman n dicium..hehee...


Ni Adik nak cium Abang..hehee...


















Tuesday, November 12, 2013

Abang Lelah..

Ni kali ke-3 Abang kena Neb lepas ari tu (tahun lepas) ...dalam entry ni abang .. Abang memang tak sihat sangat masa tu tapi still aktif bermain...Tapi termengah2 n dada Abang berbunyi..Masa tu Ayah n Ibu kerja..Nenek call cakap Abang tak sihat..Terus Ibu ajak Ayah balik..Tapi siap pesan Acu Baie awal2 supaya sorokkan Adik..Sebab nak concentrate pada Abang kat klinik nanti..Kalau bawak semua nanti, lost control..T______________T

Sampai rumah Adik baru je tidur..Sian pulak kena tinggal..Hehee..Abang masa ni nampak lemah sangat..Menangis2 dia sebab tak boleh nak tidur,..Macam orang tua sakit tu..Takut sangat Ibu tengok..Sedih lagi la..Sampai klinik, mujur orang tak ramai..Terus bawa ke bilik Doc n Doc Saupi cakap kena neb.. Masa masukkan alat neb tu, Abang apa lagi, menangis la takut bunyi mesin oksigen tu..

Ayah yang pegang, Ibu tukang pujuk, cakap "Abang good boy..Abang kuat..Abang baik..Macam2 lagi la.." Dalam 5 minit, Abang cool down sikit n Abang banyak cakap sambil mulut tertutup dengan neb tu..tapi still pot pet pot pet, ulang semula ayat Ibu tadi..heehhee..

Balik je rumah, Abang tidur n after bangun dah ok n aktif macam biasa..Still nampak macam tak sihat lagi..Tapi dah start melompat dah..Ayah n Ibu dah risau..Berapa kali tegur Abang tak bagi aktif sangat tapi Abang tak hirau..Malam tu memang Abang tak boleh nak tidur..Abis pusing tapi still tak selesa..Ayah n Pakngah decided bawa gi emergency kat KK..Mujur la masa tu Adik dah tidur..

Ibu cium Adik n Nenek teman Adik tidur..mujur la Adik tak terjaga..huhuu...Sampai kat KK Endau, ada baby tengah kena neb..Pegawai Perubatan kat situ ready mesin neb n start neb Abang..Kali ni Abang macam takut2 sikit..Tapi nasib baik ada buah hati dia AKA Pakngah..

Kali ni lama sikit Abang kena neb..

Ni puas pujuk bagi Abang calm down...


Abang macam rimas kot sebab kena ikat..Yang kat Klinik Syifa lain sikit..

Pakngah tengah bagi kata2 semangat ...

Masa ni dah pukul 1.20 pagi...

Mata semua orang memang tak mengantuk selagi Abang tak sihat..Alhamdulillah, pas kena neb kat KK, Abang boleh tidur malam tu..Sebelum tu bagi Abang makan ubat dulu...

Abang ni ikut Nenek, ada penyakit lelah...nampak je aktif...Ayah n Ibu memang risau sangat2 bila tengok anak2 tak sihat..Ya Allah, berikanlah kesihatan kepada anak2 kami...AAMINN...







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers