My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Monday, August 26, 2013

Cerita Raya Kita..

Pagi raya Ayah n Ayah Lan gi ziarah pusara arwah Ayah (Tok ki Abang n Adik)..Poksu tahun ni turn raya rumah Moksu..Tok, Ibu n Mommy Resa tak gi..prepare dishes untuk tetamu nanti..

Mujur Abang bangun awal sikit..biasanya Abang bangun lewat dalam pukul 9 pagi gitu..heehee..Adik macam biasa, kat rumah Tok seawal pukul 5-6 pagi dah jaga..Ayat pertama "Quran mane..Quran mane.."...Pastu terus gi bilik Tok ambik Quran Tok...hehee..

Nak siapkan hero2 berdua ni agak mencabar la sikit..biasa la hero kan... ;-) Mujur Ayah balik dari kubur sempat tolong Ibu siapkan Abang n Adik..Mula2 Abang nak nangis sebab nak ikut Ayah gi masjid..Tapi Ayah pujuk2, ok..Adik pulak, janji Ibu ada depan mata dia..senyap la dia..

Abang di pagi raya..segak kan anak Ayah Ibu ni..hehee...

Adik di pagi raya..segak jugak la tapi tak nak pakai samping n kopiah..haishh...Adik ni tak makan pujuk..dah dia kata tak nak tu..memang TAK NAK la jawabnye..huhuuu..tu pun mujur nak pakai baju melayu ni..mula2 nak test pakai sebelum raya tu, punya la meraung masa Ibu pakaikan baju ni..heee..

Dan aktiviti pun bermula..hee..kopiah di tangan dah nampaknya, bukan di kepala..


Sopan...no kopiah..no samping OK..haishh...


Sebelum sesi fotografi bermula..macam2 ragam..


Ni pic Along yang tolong snap kan..guna HP..Turn raya kita sama dengan Ayah Lan+Mommy Resa...Ni pun puas memegang hero2, masing2 nak melepaskan diri...


Ni Along snap guna DSLR Ayah..Lama tul tak guna DSLR ni..nak setting pun dah tak reti..Gambar Adik mesti terselit..hehee..Abang sakit mulut masa ni..that's why lidah asyik jilat bibir je...

Macam2 aksi nak ambil gambar sefamily ni..T_______T

Masa ni Ayah dah sakit gigi..tapi tahan je..heee....Petang tu terus gi klinik gigi, 2 batang terus cabut..ish Ayah ni..Dah tak boleh makan bes2 masa raya... ;-) Tak pe lah, janji tak sakit dah...




Amy Azran






Saturday, August 17, 2013

Salam Aidilfitri...

Rasanya tak terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin..Lamanya Ibu tak update blog..

Macam2 entry tertunggak..bukan apa, Ibu busy teramat sebab kena transfer ke tempat kerja lain (still in the same company)..So kerja handing over untuk staff yang ganti tempat Ibu perlu dibuat..Lepas tu, audit SIRIM pulak after raya..Cuti pun dibekukan..:-(  

Oh ye, Ayah dah naik pangkat..Tahniah sayang cinta Ibu...Muahhh...Nanti kita cerita pasal Ayah.. :-)

Tahun ni turn kita raya di Beserah, rumah Tok..tak banyak gambar yang diambil sebab Ayah cabut gigi on the first day Hari Raya..Kesian Ayah, tak dapat makan bes2..takpe sayang, pas dah setel audit, Ibu masak apa saja yang Ayah nak makan (kalau Ibu terer la..heheee...).. Tapi kalau mee calong tu, takleh lawan Tok laa..heee...Ibu tak abis tuntut ilmu lagi dengan Tok.. T______T

Ok, ni gambar raya kita tahun 2013. Coklat tema kita...Macam biasa, ni antara gambar terbaik kita..heheee....


Terima kasih & Syukur pada Mu Ya Allah di atas kesempatan dan nikmat yang diberikan ini....
Alhamdulillah...



Amy Azran


 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers