My Lovely Family

Love can touch us one time and last for a lifetime, and never let go till we’re gone

Wednesday, September 26, 2012

Abang Dah Pandai..

Abang ni manje sikit..maybe sebab cepat sangat dapat Adik kot, tu nak perhatian lebih sikit...kalau nak mintak susu tu, ade irama sikit diikuti memek muke macam nak nangis..kelakar...Ayah n Ibu suke gomol pipi Abang yang chubby tu...pipi Abang memang dari baby lagi chubby...hehee...ramai orang cakap comel n geram..

Chubby kan...

Besar dah anak Ayah n Ibu ni..Sayang Abang..muahhh

Sekarang ni Abang dah pandai macam2...azan, zikir..tapi pelat lagi la..kelakar dengar..tapi rase bangga sangat..Alhamdulillah....kalau gi pasaraya, bila nampak buah2, Abang akan sebut...terutamanye Nanas (bahasa baku tu..), pishang..(pisang), stoyi..(strawberi) n banyak lagi la...bile kat rumah, Abang dah pandai becakap n bercerita macam2 n menyanyi...tapi ade yang Ayah n Ibu tak faham..terpaksa tanye banyak kali...kadang2 Abang jawab, tapi bile banyak kali tanye, Abang malas nak jawab...hehee...


Cam anak cine...keturunan kan...heee....

Pose menarik dari Abang...heheee...


Amy Azran



Perkataan Baru Amsyar

Sekarang ni, Adik dah pandai sikit2 sebut perkataan..antara yang jelas adalah "aaiiiiiiiieeee....." bile nampak air n nak minum air..bile nak mandi atau nampak orang nak masuk bilik air, Adik akan sebut "anndiiiiiii....." setiap perkataan yang disebut, mesti panjang sikit harakatnye..heheee...kadang2, Ayah ajar sebut Allah n perkataan2 lain, Adik akan ikut sama dengan irama yang Ayah sebutkan...kira die ikut la tapi dengan "slang" die..hehee..

Adik suke duduk depan cermin sambil main2 macam ade orang lain dalam cermin tu..

Agaknye Adik pikir orang lain depan die..heheee..

Cium cermin pulak...Adik..Adik...

Dah penat main dengan diri sendiri...

Budak yang selalu kena gomol dengan Ayah..Ayah kate geram...comel n montel...heee...



Amy Azran


Tuesday, September 25, 2012

Bersukaria Dalam Bilik

Ayah cakap, rilex sikit kali ni balik Kuantan sebab duduk hotel.. (tapi tak leh selalu ye..hehee..) Hotel kan setempat aje dalam bilik..Kalau kat rumah Tok, luas..ade tangga pulak tu..memang asyik kerja mengejar hero2 ni..kebetulan pulak, rumah Tok banyak barang2 perhiasan...Adik memang suka main tangga. naik, turun..naik lagi..turun lagi...Abang pulak suke meng'explore' barang2 Tok..dah buat penghadang kat tangga guna kerusi, tapi Adik dah bijak..senang aje die panjat kerusi tu..huhuu...

Ayah baru nak lelapkan mata, kena kacau lak dari hero2 tersayang ni..hehee....ni baru pas mandi kolam ni...

Bergurau senda berdua...

Kelakar gambar ni...Ayah cakap, muke Adik sebijik macam muke Ayah time ni..hahaa...Abang ready nak melompat...

Actually, semua barang dalam bilik hotel ni terpaksa disorok..tapi mase ni, dah nak kemas2 untuk check out..so bawak keluar semula la..tengok tu...jadi bahan mainan hero2 ni..lampu yang Ibu sangkut tudung tu actually patah batang nye..dikerjakan oleh Abang n Adik..hahaa...nasib baik tak kena ganti rugi..haishh....

Muka hepi dapat main telefon n lampu hotel..haishh...



Amy Azran





Monday, September 24, 2012

Bermandi Manda Kolam

Mula2 Ayah plan nak gi mandi manda kat De Rhu tapi Ibu malas sebab esoknya Ibu ade meeting kat HQ..nanti penat pulak, kena simpan stamina mental n fizikal untuk meeting..(meeting hampess..nyampah rasenye..nak wat camne..BOS IS ALWAYS RIGHT..huhuuu..)..tak nak la cite pasal meeting yang menyampah itu..

So, kite main air kat kolam bawah hotel je la..ok gak, ramai kanak2 yang main kat situ..kebetulan dekat dengan tempat makan, tapi Ayah dah belikan sarapan mase Abang n Adik tidur..Actually, pakej hotel sekali dengan sarapan, tapi faham2 je la bile ade budak ketit ini..hehee...better beli je sarapan n makan dalam bilik..servis untuk anta makanan start pukul 11.00am..pedih perut menunggu nanti..hehee...

Abang mula2 takut nak masuk kolam..Adik pulak, nampak aje kolam terus menjerit kegirangan..die punye suare mak aii...nyaring sungguh...Adik ni tak kisah nampak air kat mane2 pun, mesti suke punye...

Waktu ni Abang dah ok...leh main sorang2..Adik tu pulak, Ibu kena pegang sebab die nak terjun..dah la die paling kecik..takut kena langgar dengan budak2 kat situ..

Abang dah pandai kacau orang..percik air kat orang..bergurau la tu kononnye..hehe..nampak muke Adik tak puas hati sebab Ibu asyik pegang die..hahaa...

Nak buat aksi terjun sebab nampak ade budak lain buat gitu..tapi Ayah tangkap dulu...tak boleh ye sayang..awak tu kecik lagi...

Tengok Adik tu..kemain lagi...tapi tercungap2 jugak..tu Ibu kena pegang Adik..actually Adik suke sangat kacau budak pompuan yang ade pelampung tu..agaknye die suke tengok pelampung kartun2 tu..Ayah tak beli pun sebab bukan nak main lame2 pun..

Abang yang excited...heee...

Ibu sorang je yang bukan budak2 dalam kolam tu...heheee...


Agak2 dah kesejukan (actually tak nampak sejuk pun...)..Ayah ajak naik ke bilik, rehat2 kat bilik pulak..hero2 ni mula2 tunjuk perasaan jugak tak nak keluar dari kolam..tapi kena tangkap dari Ayah n Ibu, terpakse gak la ikut..heehee...takpe next time kite gi De Rhu pulak ye sayang2 Ayah n Ibu...



 Amy Azran



Saturday, September 22, 2012

Tidur Kat Vistana

Oleh kerana tak jadi gi Gambang Waterpark, Ayah decide gi De Rhu..actually tak sampai 5 minit dari rumah Tok dah sampai De Rhu..hehee..before decide gi De Rhu, tanya Abang Nor (Achik Nor AKA Tonny - name omputih..hahaa..) ok tak bilik kat situ n tempat main air untuk budak2 kecik..Abang Nor cakap terbaik di Pantai Timur..jawapan Abang Nor memang pasti amat positif..hahahaaa...

Sampai De Rhu, tengok parking full..Ibu cakap kat Ayah maybe diorang just main2 air je, tak lepak resort..Ayah gi sorang masuk tanya receptionist sebab hero2 tengah tidur..Penuh rupenye semua bilik..maklumlah cuti 3 hari kan..tak pe lah, Ayah cakap gi Swiss Garden pulak..Alamak...Swiss Garden pun full..haishh..awan dah mula mendung n hujan lebat pun turun..Ibu cakap kat Ayah gi Vistana aje la..Ayah cakap takpe, gi Hyatt dulu..sebab Hyatt dekat dengan TC (Teluk Cempedak)..hujan semakin lebat..nasib baik hero2 tidur lagi..

Sampai kat Hyatt, penuh jugak..nak tidur mane ni??..balik Beserah semula la..hahaa..Ibu cakap kat Ayah.. "Ibu gerenti Vistana ade kosong sebab dekat ngan bandar, orang tak minat sangat.."..Ayah jawab " Tak pe, kite bet ek..kalau Vistana full, Ibu kena belanje Ayah jean Levis satu atau Crocs..kalau ade kosong, Ayah belanje tudung Ariani.." Ibu cakap " Ok, no hal..tapi amount tudung Ariani tu mesti la equal to Levis or Crocs.." Ayah..." Oraitt..no hal.."

Dah masuk kereta semula, Ayah tersenyum simpul..hahahaaa..Ibu agak dah, mesti ade kosong punya...yahuuuuu...Ibu menang...heheee...yess..tudung Ariani satu...emmm..satu je sayang???..heeee...T___T

Sampai dalam bilik, Abang terus landing..pampers sudah penuh..aiyaaa....Ayah pilih bilik Business Delux rasenye..Ibu pun tak ingat..tapi yang pastinye ade sofa merah ni..leh sambung dengan katil, tidur 4 beranak...

Ini budak tet, dalam bilik hotel pun nak pakai kasut..tapi tak berape pandai pakai sendiri..asyik mintak orang tolong pakaikan..kalau tak layan, die mula buat perangai guling2 atas lantai..haishhhh...

Alhamdulillah, dua2 hero tidur dengan nyenyaknye..walaupun malam tu Abang mengamuk tak nak tengok muka Abah..nape tah die..nampak Abah lain kot...terpakse la Ayah bawak Abang keluar sementara Abah, Ummi, Kakak n Niel lepak2 dalam bilik hotel..Adik ok aje..steady..

Adik yang sentiasa ceria jika tidurnye mencukupi n Ibu di sisi..hehee..manje kemain nih...tapi kalau mengamuk..emmm....haru...

Abang agak kurang ceria bile bangun tidur sebab tidur selalu tak mencukupi.. (jika Adik bangun dulu..sebab Adik akan kacau Abang..heheee)..ni lagi manje...tapi..suka menangis..haishhh...kememeng sikit...(kememeng ke ekk..rase cam perkataan tu sesuai untuk kuat menangis..heee)

Ok la..jap lagi Ayah ajak kite semua main air kat kolam ye...Oh ye...Ariani ye sayang..jangan lupe....heeeeee.....



Amy Azran




Friday, September 21, 2012

Cuti Hari Malaysia..

Hari Sabtu before Hari Malaysia, YPPH buat majlis hari raya di Lanjut Golf Resort..arrangement agak berterabur sikit..amat tidak seronok..dengan anak2 yang kepanasan n keboringan..janji start jam 12.00 n kena datang pukul 11.00 tapi majlis start 1.30..very2 the hot rasenye...Ayah n Ibu decided tak tunggu majlis habis, terus gerak balik Beserah..

 Kesian tengok kat semua anak2 staf yang lain..especially yang ada baby..macam Ayah n Ibu, dua2 staff..yang lain tu, mane yang wife/hubby yang bukan staff, kesian la..Ibu n Ayah dah faham situasi n dah biase keadaan macam ni..Ibu gi masuk kereta dulu bawak Adik..bukannye ape, Adik ni kalau dah dipakaikan selipar/kasut kat die, memang confirm nak berjalan sendiri..tapi lebih kepada berlari actually..tak tentu arah pulak tu..dah la dekat dengan pantai..huishhh..Abang ok, behave dah..maybe dah besar sikit n ade adik kan..

Agak2 Ibu dah penat kejar Adik, tukar lak dengan Ayah..turn Ayah lak kejar Adik, n Ibu jage Abang..Abang suke main pasir pulak..sekarang ni, Ibu baru perasan yang Abang ade satu sikap positif..contohnya, bila die tersepak botol susu, die akan betulkan semula n letak kat tempat yang ok..Ibu bagitau Ayah..Ayah cakap dah lame Ayah perasan..ishh..camne Ibu leh tak perasan nih..huhu..mase kat Lanjut, Ayah cakap, Abang kutip plastik roti yang anak2 staff tu buang merate2 n letak dalam tong sampah..baiknye anak char (besar) Ibu nih..muahh...

Tak sampai 10 minit dalam kereta, tidur dah dua2 hero ni.."char" n "tet"..(name baru Ibu bagi..hehe..)

Konon nak bergambar sefamily sempena majlis hari raya YPPH, tapi tak menjadi gak..dengan panas n Adik yang meragam nak lepas aje..emm..xde lagi la gambar sedondon dengan kamera sendiri..tapi ade photographer amik gambar kita sefamily ari tu..die cakap nanti leh pilih kalau nak..cantikkk...ade gak la gambar sedondon walaupun bukan kamera sendiri..huhu...

Ni gambar syok sendiri namenye..hehe..

Macho kan Ayah....
Ibu syok sendiri...



 Di rumah Tok..

Ini lah kije Adik Tet di rumah Tok..kepada Tok, agak2 ade periuk atau tudung yang tak cukup, sila cari Tet ye..hehe...

Ni lak Abang Char..Tok tengah mengemas barang2 nak bawak gi Kelantan n Abang Char tolong Tok ngemas dengan rajinnye..huhu...

Tidur semalaman je kat rumah Tok..sebab Ahad tu, Tok ikut Pok Su balik Kelantan..Tok suruh tidur rumah aje tapi Ayah cakap, cari hotel je la..sunyi lak Tok tak de..Ibu ok aje..plan asal nak gi Gambang Waterpark, tapi Ibu pikir kalau malam2 nak cari makanan bes, jauh pulak..better cari hotel or resort kat area bandar Kuantan je..bes sikit...heheee....



Amy Azran




Thursday, September 20, 2012

19.09.2012

Tarikh ape tu?...emmm..Happy Birthday to Ibu..(syok sendiri..hehee..)..yang ke 31 tahun..alamak..dah tua dah Ibu..sekejap je rasenye mase berlalu..dah nak dekat 40-an dah..haishh...rase macam semalam je masih lagi budak2..sekarang dah ade anak 2 dah pun..huhu...sedih n gembira, semua ada..Syukur kepada Mu Ya Allah kerana diberikan lagi kesempatan untuk meneruskan kehidupan di samping insan2 yang tersayang..

Sebut pasal birthday mesti kena sebut pasal hadiah..hadiah untuk Ibu?emmm..surprise..hehee..tapi bagi Ibu, hadiah tu tak penting..yang penting ingatan dari insan2 yang tersayang..wishes yang pertama of course la from my cinta hubby..tq Ayah..Ibu cinta Ayah sangat2..buat surprise kat Ibu ye sayang..tapi hampir tak menjadi..hahaa..pape pun, Ibu cinta Ayah n sayang Abang n Adik sangat2..tak lupa juga terima kasih kepada Mak (Nenek) kerana telah melahirkan n membesarkan Ibu dengan penuh kasih sayang..Begitu juga arwah Bah..sayang Mak n Bah sangat2...

Special Birthday Card from Ayah..muahhhh..luv u so much..

Tq cinta hati Ibu n sayang2 Ibu...luv all of u guys so much..muahhh..


Menangis Ibu terharu baca kad dari insan2 tersayang di hati Ibu ni tau....Terima kasih Ayah, Abang n Adik...Ibu doakan agar kita sekeluarga sentiasa berbahagia n mendapat rahmat keredhaan dari Allah SWT..Aminn...kalian semua adalah nyawa Ibu...muahhh...

Ibu asyik ketawa aje baca ayat nih..
 *
*
*
*
 Ibu pun minta maaf pada semua kesayangan Ibu ni, kadang2 Ibu terlepas gak tensen pada kalian semua bila terlalu letih..Ibu marah n tegur tanda sayang tau...hehe...tapi Ibu ikhlas..Ibu sayang semuanya tau..(mane ade Ibu marah..Ibu kalau marah, just menangis aje...itu la Ibu..betul kan Ayah...hehe..)


Tak lupa juga pada kawan2 Ibu, Kimah n DK..my sedare, Kaklong..tq guys for the wishes...i really appreciated it..semoga kita semua dirahmati oleh Allah SWT..Aminn...



Amy Azran






Wednesday, September 12, 2012

Botak Boys..

Weekend bawak Abang n Adik gi gunting rambut, actually botakkan terus..tak la botak sangat..emm..No.2 ( Ayah la cakap No. 2...Ibu pun tak berapa reti sangat..hehe..)..Hero2 ni memang amat fobia dengan bunyi2 mesin..termasuk la mesin cukur rambut nih..bukan kuat pun bunyinye..tapi die punye takut, adoiiyaii...sampai abis baju Ayah n Ibu penuh dengan rambut2 hero2 ni sebab kena peluk kuat2..

First sekali, bawak Adik..Ibu yang bawak..Abang lak duk kat luar dulu dengan Ayah..sebab nanti kalau Abang nampak Adik die kena cukur rambut, awal2 lagi die ajak Ayah keluar..Adik ok mula2..tapi bila dah start mesin duk atas kepala, mula lah die tak tentu arah..menangis n menjerit macam kena dera aje gayenye..Ibu pun hampir2 nak terjatuh rasenye pegang Adik..kuat Ibu pegang sebab Adik meronta-ronta..Auntie Cine (tukang gunting) tu bagi coklat pun die campak..huishh..

Pas dah setel Adik, tunjuk isyarat kat Ayah suruh masuk..bila Ayah pegang je pintu, terus Abang meronta.."Ayahhh...aduhh..Ayahhh...abis dahhh...Allahhhh..."..nak tergelak Ibu n Ayah dengar ayat2 cinta Abang..hehe..macam sakit benar gayenye..padahal tak duduk lagi atas kerusi tempat gunting tu...bile mesin dah atas kepala, lagi la hebat aksinye..memang Ayah la yang kena pegang..kalu Ibu, maunye tumbang dengan kerusi tu sekali..hehe...laju2 je Auntie tu cukur..ade la 2, 3 helai rambut yang tak terkena mesin cukur tu..

Ensem tak kami??...hehe..nampak je hero2 ni nakal tapiii....penakut mesin cukur rambut rupenye...hehehe....



Amy Azran




Tuesday, September 11, 2012

Like Abang..Like Adik..

Bukan maksud 'Suka Abang.. Suka Adik' tau..tapi Abang n Adik same aje..ni kes dua2 hero ni amatlah payah nye kalau nak dipakaikan seluar..pampers tu pun kena sorang tolong pegang badan tak bagi bergerak n sorang lagi pakaikan pampers..huishh..mencabar gak aktiviti pakaikan pampers untuk hero2 nih..bukan nye ape, kalau terlambat pakai, ade la yang terkucil..molek aje tempat terkucil nye..huhu...

Tengok tu..Abang buat muke tak bersalah nye..molek tul duk atas rak tv..nasib baik tak roboh..hehe..ni puas berkejar..rambut dah terpacak..pasni kena botakkan ok..

Ni sorang lagi..ternganga mulutnye..butang baju pun tak berapa nak sempat pakai..huhu..rambut ini budak pun dah agak panjang..harus dibotakkan juga...tungguuuuu...



Amy Azran






Saturday, September 8, 2012

The Little President

Baru2 ni kemas kan baju2 Abang n Adik sebab dah banyak yang berterabur dalam drawer tu..hero2 ni jugak la yang men 'teraburkannya'..huhu..terjumpa la blazer kecit ini..actually beli masa Abang umur 7 bulan, mase tu ada Family Day YPPH..Ayah cakap comel, tu yang beli..beli kat Poney ECM rasenye..tapi Abang tak pakai pun..Abang bukan suka pakai benda2 yang merimaskan die..hehe

Mahal tuh Ayah beli..excited nak tengok Abang pakai..huhu..oleh kerana Abang dah tak muat pakai blazer ni, yang jadi mangsa model 'bidan terjun' adalah hero kecit itu..mase tu member baru bangun tidur..

Dahi tu putih sebab letak ubat, benjol akibat daripada jatuh katil..orang turun katil elok2..die berlari terus "bedebukkkk..." dahi turun dulu..haishh..risau Ibu tau sayang...seluar tidur je..haha..ni kena dera dengan Ayah sebab nak amik gambar punya pasal..hahaha...

Marilah mengundi shaye.......

Jap je pakai ni..pastu meronta2 suruh cabut..rimas la tu..suke melenggeng..macammmmm......Ayah nye..hehehe...


serupa n same aje dengan ini budak...

 Usaha untuk menanggal baju dapat dicapai sebelah aje..nampak la sebelah T***k nye...hehe.. Nenek tengah ready seluar tidur tu..



Amy Azran










Thursday, September 6, 2012

Kerja...Kerja..Letih..

Ni bukan letih beraya ye..let the pictures tell the story..

Yieehaaa...Yiepeee...Yiepee...

Senyummmm kate Abang.....bizi nye Adik...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 Setelah seharian bekerja keras..letih ni....



Amy Azran





Wednesday, September 5, 2012

Cerita Raya - 6

Masih lagi beraya tajuk nye..Balik ke Rompin semula dari Beserah pada hari Sabtu (raya ke-7)..Bertolak agak awal dalam pukul 11 lebih pagi..singgah kat Poliklinik Arrazi, ambil ubat Ayah, then Ayah ajak gi usha kereta kat Mazda..Poksu n Moksu la yang mempromote Mazda ni ok sebab diorang pakai Mazda sekarang ni..

Tapi design dia, Ibu agak kurang berkenan..lagipun mahal gak..huhu..Waja ni ok lagi yangg...lagipun Abang suka sangat kereta waja Ayah ni..hehe..sampai kat Pekan, beli KFC sebab perut rasa lapar..tetiba, Ibu teringat.."Yang..kad astro lupa amik la.." bawak kad astro dari rumah Rompin..ni kad astro tv dalam bilik Ayah n Ibu..kat rumah Tok, cenel tak banyak..raya kan banyak cerita bes..tu yang bawak kad astro dari rumah Rompin..

Ayah senyap je masa Ibu cakap..kebetulan Abah n Ummi nak balik jugak ke kampung..bila tanya diorang, diorang cakap dah on the way..lagipun Beserah jauh sikit dari Indera Sempurna..Ayah cakap, "takpe la, kita patah balik" tapi nada suara macam nak tahan marah sebenarnya..i tau la hubby i tu kalau nak marah..huhu..sepanjang perjalanan patah balik tu, menyepi je Ayah..emmm..marah ke yang...huhu..Ibu betul2 tak ingat tau..sibuk2 kemas barang n melayan Adik yang "aktif" tu..

Dalam sejam gak la Ayah senyap aje..pastu Ayah pandang belakang  n hulur tangan, salam berdamai..hehe..memang penat n letih la Ayah hari tu sebab drive ulang alik..nak sampai Rompin awal, lambat gak sampai..tapi dalam pukul 6 lebih la sampai..huhu...maaf sayang cinta Ibu...muahh...mula2, nak tinggal je kad astro tu..nanti2 balik Beserah baru ambik..tapi sebab Abang biase tengok tv dalam bilik rancangan kegemarannya..kalau tv kat luar tu, untuk tontonan ramai..so kena ambik gak la kad astro tu..nanti takut Abang meragam pulak..

Haishh..lepas ni Ibu kena buat listing barang2..n things to do la nampaknye kalau nak gi balik kampung or gi mane2..hehe...balik Rompin, semangat kira duit raya anak2 dengan Ayah..hehe..kita bank in kan ye sayang2 Ayah n Ibu..Alhamdulillah, rezeki Abang n Adik...

Ibu letak duit orang bagi dalam sampul, senang sikit...Abang dua sampul, Adik pun dua sampul..

Ni kuih raya tahun ni..huishh..banyak tul...beli punye beli tak sedar banyak rupenye...

Actually banyak lagi rumah sedara mara yang tak pegi terutamanya yang dah tua2..Ayah bizi sikit..tak pela, nanti dah abis Agronomist n PA (Planting Advisor), kita ajak Ayah gi jalan2 ye..tapi..agaknye dapat lagi tak duit raya nih..?..


Amy Azran



Monday, September 3, 2012

Cerita Raya - 5

Masih lagi cerita raya..Raya ke-4 kita just tunggu orang datang ke rumah Tok..penat dah beraya..lagipun, selesa sikit untuk anak2..(actually Ayah n Ibu sebab tak perlu main kejar2 dengan hero2..hehe..)..Petang tu tengok hero2 dah mula kebosanan..so Ayah cadang gi jalan2..Ibu cakap, tak pe la..just bawak main kat halaman aje..tapi still kena exercise gak la, sebab bunga2 Tok banyak..orkid kesayangan Tok..hehe..

Buat ape tu sayang...? Ade benda la tu yang menarik perhatian Adik..jangan petik orkid Tok, sudah la ye sayang..hehe.. Abang mase ni sibuk nak tengok kipas ekon..tah ape yang bes nye..Sayang Ayah Ibu ni...haishh.. sepanjang di Beserah, malam2 Adik n Abang mesti tidur lena n berdengkur..cara nye ialah..bagi aktif2 sikit waktu siang, malam mesti penat..hehe..

Petang raya ke-5 Ayah ajak gi Pantai Batu Hitam..sebelum tu Abang n Adik tidur..bila dah sampai pantai, Ayah n Ibu paksa bangun..memula hangin hero2 ni sebab masih mengantuk..tapi bila nampak je pantai yang luas itu, memasing dah excited nak berlari terutama Adik..

Hero berdua ni memang tuju kat tempat yang ada air..

Tengok tu..Adik banyak kali jatuh tersungkur sebab berlari over laju..haha..Abang lak biasa2 aje berlari tapi menjerit2 bila nampak air..menjerit kesukaan..penuh dengan pasir budak kecik berdua ni..Ayah n Ibu basuh guna air pantai tu aje..Abang lagi bes, bila Ibu suruh basuh kaki kat air tu, dia gi duduk atas air..dah abis basah seluar..berpasir pulak tu..

Sudah nya, sampai kat kereta tanggal baju n seluar Abang..basuh dengan air mineral..mujur dekat je dengan rumah Tok..Adik menjerit2 tak nak balik..biasa la ini budak..huhu..Adik pun kena tanggal seluar sebab banyak pasir melekat mase jatuh tu..

Sampai kat rumah Tok, terus gi belakang rumah basuh dulu badan hero2 sebelum masuk..dah masuk maghrib masa tu.Tetiba Abang pegang telinga n Azan.."Allahh..Bamm  (Allah Hu Akbar) "..kelakar tengok..sejuk perut Ibu mengandungkan Abang..malam tu, dua2 tidur berdengkur, kuat pulak tu..hehe..penat la tu asyik berlari aje..Sayang Ayah n Ibu ni...haishh


Amy Azran



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Precious Moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers